Εργαστήρια Χορού για παιδιά - Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum στο Χαλάνδρι ανοίγει τη σεζόν 2017 – 2018 με ένα νέο κύκλο εργαστηρίων χορού και θεάτρου, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και σε εφήβους.

Σύγχρονος χορός για παιδιά και εφήβους
Το εργαστήρι του Σύγχρονου χορού έχει σαν στόχο την εξοικείωση των παιδιών στις τεχνικές του σύγχρονου χορού Limon και Release, την εκγύμναση του σώματος και την καλλιέργεια του ρυθμού. Αναπτύσσει την πρωτοβουλία, την αυτοπεποίθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα. Δίνει την δυνατότητα στο κάθε παιδί να προσεγγίσει το μάθημα του χορού με την προσωπική του κίνηση και όχι απλώς μιμούμενο την δοσμένη.

Δημιουργικός χορός για παιδιά

Εξερεύνηση του χώρου, του άλλου, του εαυτού μας, μέσα από κινητικά μοτίβα που ανακαλύπτουμε τη στιγμή της δράσης.
Μελετάμε τις αρχές του σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε με αυτές. Ένα ταξίδι στη φαντασία μας και στις κρυμμένες δυνατότητές μας.

Εναέριος ακροβατικός χορός με πανιά

Ο εναέριος  ακροβατικός χορός με την χρήση πανιών, απευθύνεται σε όλους και όλες. Αποτελεί το μέσον για να εκφραστούμε, να τολμήσουμε, να υπερβούμε τα προσωπικά μας όρια και να χορέψουμε στον αέρα. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων δουλεύουμε την εξοικείωση με το ύψος, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την φαντασία, τον συνδυασμό κίνησης και μουσικής καθώς και την ανάπτυξη του προσωπικού στυλ κίνησης του καθενός.

Capoeira για παιδιά

Η capoeira γεννήθηκε στην Βραζιλία και έχει εισαχθεί σε σχολεία και ακαδημίες παιδιών, πολεμικών τεχνών ή χορού στην Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο. Το παιδί ταυτίζεται από την πρώτη στιγμή με την capoeira με ένα πολύ αυθόρμητο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ένα παιχνίδι για τα παιδιά, που ουσιαστικά προσφέρει ιστορική, μουσική και αθλητική εκπαίδευση, όπως φυσικά και εκπαίδευση κοινωνικής συμπεριφοράς, αξιών, ιεραρχιών και σεβασμού ως προς τον δάσκαλο και τους συνανθρώπους.

Street Dance για παιδιά και εφήβους

Ο όρος χορός του δρόμου (Street Dance) καλύπτει όλες τις χορευτικές κινήσεις που προέκυψαν στον δρόμο και σε club, και όχι σε κάποιο ελεγχόμενο studio χορού. Είναι ένας διασκεδαστικός και δυναμικός χορός που βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό.. Σκοπός είναι η διασκέδαση, αλλά πάντα σε πλαίσια στοιχειώδους πειθαρχίας και σεβασμού μεταξύ των μαθητών και του δασκάλου.

Break Dance για παιδιά και εφήβους

Το Break Dance αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μορφές χορού. Είναι ένας ελεύθερος χορός, εξαιρετικά δυναμικός και εκρηκτικός που ξεγελάει την βαρύτητα και γυμνάζει όλο το σώμα.

Παιδική Yoga

 Η Υoga για παιδιά είναι μία ολιστική μορφή άσκησης με πολύπλευρα οφέλη για την σωματική και την πνευματική υγεία του παιδιού αλλά και για την ψυχολογία του.

Χορεύοντας με τους γονείς

Εργαστήρι χορού για όλη την οικογένεια. Μέσα από εικόνες, χρώματα, σχήματα και ποικιλία δημιουργικών κινητικών παιχνιδιών θα οικοδομήσουμε μία μοναδική γειτονιά χορού για όλη την οικογένεια. Η ισορροπία, η δύναμη, η ταχύτητα και οι διαφορετικές κινητικές ποιότητες, μας παρασύρουν στην μαγεία του χορού!

Πληροφορίες:

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum

Διογένους 42 Χαλάνδρι| τηλ. 6974924991, 210-6819648

www.dancevacuum,gr | www.facebook.com/dancevacuum

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη με τον συγγραφέα Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο για την παράσταση «Σεξ Λεξικόν»
Επόμενο άρθρο4 WORKSHOPS για την Τέχνη της Αφήγησης και τις πολλαπλές εφαρμογές της