Εργαστήριο από την Έλλη Παπακωνσταντίνου και την ομάδα ODC Ensemble

H Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ODC Ensemble οργανώνει ένα πρωτότυπο, πολυσυλλεκτικό εργαστήριο στο πλαίσιο της νέας παράστασης τους με τίτλο: “ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ” που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης (31 Γενάρη - 4 Φλεβάρη 2018).

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε χορευτές, ηθοποιούς, εικαστικούς, θεωρητικούς της τέχνης, σε φοιτητές και σπουδαστές σχολών που επιθυμούν να μυηθούν στη μέθοδο και τον τρόπο δουλειάς της ομάδας, αλλά και να αναπτύξουν τεχνικές και γνώση με αντικείμενο την performance και με δυνατότητα συμμετοχής στην παράσταση ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης.

Συγκεριμένοι άξονες, θέματα που θα εξετάσουμε:
Α) Τρόποι ενσωμάτωσης προσωπικού υλικού και κατασκευής μας νέας δραματουργίας.
Β) Κατασκευές νέων φιγούρων σκιών και η σκηνική τους χρήση. Ο διάλογος με τα νέα μέσα, το βίντεο, το real time video.
Γ) Η λυρική φωνή και το σώμα του ερμηνευτή.

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί για την ομάδα μια δυνατότητα γνωριμίας με καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την ώσμωση διαφορετικών τεχνών και για την performance. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να «ανοίξουμε» την πρόβα μας και να μοιραστούμε την έρευνά μας, αλλά και να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες. Ελπίζουμε στην ενσωμάτωση κάποιων συμμετεχόντων στην παράσταση του Τέχνης.

Λίγα λόγια για τους ODC Ensemble 

Με διακρίσεις στο εξωτερικό -πρόσφατα οι ΟDC βραβεύτηκαν για την παράσταση Revolt AthenΣ με το “First Prize Award BE Festival 2017 for the REP” στη Μεγάλη Βρετανία- αλλά και με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, η ομάδα συνεχίζει την έρευνά της στο σύγχρονο πολιτικό θέατρο και την υβριδική περφόρμανς. MORE INFO...

Η παράσταση το ΣΠΗΛΑΙΟ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ σε σύλληψη/σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου διερευνά μέσα από την φιλοσοφική διάσταση της τυφλότητας, πιθανές παραλληλίες με τον σημερινό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και των ψευδών ειδήσεων αντλώντας από την πλατωνική αλληγορία του Σπηλαίου. MORE INFO...

Πρόγραμμα εργαστηρίου
Δευτέρα 4/12 17:00 – 20:00, με τον Τηλέμαχο Μούσα και τους ODC Ensemble
Τετάρτη 6/12 17:00 – 20:00, με τον εικαστικό Παντελή Μάκκα, τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα και τους ODC Ensemble
Σάββατο 9/12 17:00 – 21:00, με την σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου, τη δραματουργό Στέλλα Ράπτη και τους ODC Ensemble

Στο εργαστήρι συμμετέχουν οι ηθοποιοί:  Σταύρος Γιαγκούλης, Αναστασία Κατσιναβάκη, Βιβή Πέτση και Μαριλένα Χρυσοχοϊδη.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και να απαντήσουν στα εξής: α) Γιατί τους ενδιαφέρει η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο workshop (Μέγιστη διάρκεια κειμένου: 100 λέξεις)

(Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο αλλά δεν έχουν  προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο της περφόρμανς και την σκηνική πράξη μπορούν να συμμετάσχουν με την συγκατάθεση των διδασκόντων).

Συνολικό κόστος σεμιναρίου: 50 Ε
Τόπος: Ιππονίκου 12, 117 43, Νέος Κόσμος.

Χάρτης:
https://goo.gl/maps/3EatYtHo1Yo