Εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με τον Kader Attou

ΚΥΚΛΟΣ LAYERS OF STREET

Εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με τον Kader Attou

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 11 Νοεμβρίου

Open Plan for Artists

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στη hip hop κουλτούρα και το street dance. Ο κύκλος Layers of Street, είναι μία πρωτότυπη ενότητα δράσεων που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, δίνει στους καλλιτέχνες του χώρου πρόσβαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά ταυτόχρονα προσκαλεί το νεανικό και όχι μόνο κοινό, να γίνει ενεργό κομμάτι του Φεστιβάλ. Το Layers of Street εμπλουτίζει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με δράσεις που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι του 2021: χορευτικά battles, live street events σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους, γνωριμία με διακεκριμένους χορευτές από διαφορετικές όψεις της hip hop χορευτικής κουλτούρας, αλλά και σύγχρονες παραστάσεις στην Πειραιώς 260.

Ο κύκλος αυτών των δράσεων ανοίγει με το εργαστήριο χορού με τον Kader Attou και την ομάδα του, Accrorap. Ο Attou θα διδάξει ένα πενθήμερο εργαστήριο τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και ερμηνείας για επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες, τόσο του hip hop όσο και του σύγχρονου χορού. Όπως και όλες τις δράσεις του Open Plan, το εργαστήριο έχει δωρεάν συμμετοχή.

Η παρουσία του Kader Attou στο Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πρόκειται για τον πρώτο χορογράφο που προέρχεται από τη hip hop και έγινε διευθυντής του Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου, συγκεκριμένα του La Rochelle στη Γαλλία. Πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην προώθηση της hip hop σκηνής στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο, ο Kader Attou χορογραφεί ένα μοναδικό σύμπαν σε διαρκή κίνηση ανάμεσα στον σύγχρονο χορό, το hip hop και τις τέχνες του τσίρκου. Εκπροσωπεί τη γενιά Γάλλων καλλιτεχνών που έδωσαν στον hip hop χορό αισθητική διάσταση, συνδέοντάς τον με τη σύγχρονη σκηνή από το ξεκίνημά του, το 1989.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 11 Νοεμβρίου εδώ.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 8

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Πειραιώς 260 – Χώρος Β

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 23 – 27 Νοεμβρίου 2020

Καθημερινή διάρκεια: 10:00 – 13:00

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν συμμετοχή.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση από από την Ένωση Θεατρικών Παραγωγών για το κλείσιμο των θεάτρων
Επόμενο άρθροΚέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: τροποποίηση προγράμματος Νοεμβρίου 2020