Εργαστήριο με τους Encardia

ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ” 

Οι Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τους Εncardia σας παρουσιάζουν το πρωτότυπο βιωματικό εργαστήρι χορού, κίνησης, ρυθμού και τραγουδιού. Για 6 εβδομάδες από τις 3 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στο θέατρο Μορφές Έκφρασης!

Με τη χρήση παραδοσιακών κρουστών, της φωνής μας, αλλά και του σώματός μας ως μουσικό

όργανο, θα συν-ηχήσουμε στους ρυθμούς της tarantella και θα οδηγηθούμε σιγά σιγά στα βήματα και την αίσθηση του χορού με οδηγούς την Ιωάννα Χαμαλέλη και τον Κώστα Κωνσταντάτο από τους encardia.

 

Θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

  • Tarantella Pizzica pizzica, που έχει πατρίδα της την Απουλία, όπου βρίσκονται και τα δέκα ελληνόφωνα χωριά της πεδιάδας του Σαλέντο.
  • Tarantella Calabrese, της Καλαβρίας όπου κι εκεί έχουμε ορεινή συστάδα Ελληνόφωνων χωριών.
  • Tarantella Tammurriata, της Καμπανίας, που πιο συγκεκριμένα κατάγεται από τα χωριά γύρω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου κοντά στην πόλη της Νάπολης.

Θα έρθουμε σε επαφή με το πολιτισμικό πλαίσιο των τριών περιοχών, σιγοτραγουδώντας στη γλυκύτατη και τόσο σπουδαία διάλεκτο Grico των ελληνόφωνων περιοχών της Νότιας Ιταλίας. Το εργαστήρι αυτό αποτελεί μια πρόσκληση για να πλησιάσουμε βιωματικά μέσα μας αυτές τις σχέσεις, να βρεθούμε κοντά στους encardia και να χορέψουμε στις παραστάσεις τους, ακόμα και να τους ακολουθήσουμε σε κάποιο από τα ταξίδια τους!!!

Έτσι εγκαινιάζεται η συνεργασία Εncardia-«Μορφές Έκφρασης» γιατί πιστεύουμε ότι μας ενώνει η κοινή αισθητική και η αγάπη για πράγματα που έχουν καλλιτεχνικό νόημα στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους έχουν όρεξη και διάθεση για μουσική, χορό, ρυθμό και τραγούδι παρέα με τους encardia!!!

  • Κάθε Πέμπτη από 3 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου, 19.30-21.30
  • Πληροφορίες: morfesekfrasis.gr
  • Για εγγραφές και οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002, ή μέσω e-mail στο [email protected].

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

Προηγούμενο άρθροΤρία Χρόνια Θέατρο Σταθμός | Πρόγραμμα καλλιτεχνικής περιόδου 2019 - 2020
Επόμενο άρθροΣεμινάριο για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τις μαθησιακές δυσκολίες