Εργαστήριο υποκριτικής από την ομάδα πείρα(γ)μα

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 8 ΜΗΝΩΝ
Η ομάδα πείρα(γ)μα, στα πλαίσια των εργαστηρίων της, ανακοινώνει τη δημιουργία ολιγομελούς τμήματος, έξι ατόμων, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, σε τρεις κύκλους, συνολικής διάρκειας 8 μηνών.
Ξεκινάμε την Τρίτη 20 Οκτώβρη 2020 στις 20:00 τον πρώτο εισαγωγικό κύκλο, ο οποίος ολοκληρώνεται την Τρίτη 19 Γενάρη 2021.
Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει ασκήσεις χαλάρωσης, επικέντρωση στον μηχανισμό της αναπνοής, επαφή με το συναίσθημα, κατανόηση του κενού χώρου.
Στον πρώτο κύκλο, επίσης, ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με ποιητικά κείμενα, κατανοούμε την απεύθυνση από σκηνής, μαθαίνουμε να δημιουργούμε εικόνες χρησιμοποιώντας ως εργαλεία, το σώμα, τον λόγο, και το συναίσθημα.
Την Τρίτη 29  Γενάρη 2021 εισερχόμαστε στον δεύτερο κύκλο ο οποίος ολοκληρώνεται την Τρίτη 27 Απρίλη 2021.
Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει ασκήσεις εκφοράς και απεύθυνσης του λόγου, κινησιολογία και αυτοσχεδιασμό. Με οδηγό το υλικό που ο κάθε μαθητής έχει επιλέξει μέσα από τη λογοτεχνία, την ποίηση και την αρχαία τραγωδία, θα ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας τρόπο επικοινωνίας και θα κατανοήσουμε τη μετάβαση από την ανάγνωση, στην αφήγηση και τελικά στη δραματοποίηση.
Μετά από ολιγοήμερη διακοπή για τον εορτασμό του Πάσχα επιστρέφουμε την Τρίτη 11 Μαΐου και μπαίνουμε στην τελική φάση όπου οι συναντήσεις μας ορίζονται σε 3 την εβδομάδα.
Κατά τον τρίτο και τελευταίο κύκλο, διάρκειας 4 εβδομάδων και 12 συνολικά συναντήσεων, η ομάδα θα βρίσκεται σε στάδιο προβών με στόχο την τελική παρουσίαση-παράσταση, στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ των εργαστηρίων που διοργανώνει η ομάδα πείρα(γ)μα με επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια στο χώρο της ΚΕ.ΜΕ.ΘΕ.Τ στα Άνω Πετράλωνα (Κοίλης, 23).
Η διαδικασία είναι βασισμένη πάνω στην έρευνα και τη μέθοδο της ομάδας πείρα(γ)μα, που αφορά στην κατάργηση του τέταρτου σκηνικού τοίχου.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ τον μήνα, συν 20 ευρώ το κόστος εγγραφής.
Την ομάδα εμψυχώνει ο ηθοποιός Γιάννης Καρούνης.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε με την ομάδα πείρα(γ)μα με τους εξής τρόπους:
Α) Μήνυμα στο inbox της σελίδας στο facebook ή στο instagram:
Β) Με e-mail στο [email protected]
Γ) Τηλεφωνικά στο 6939669218
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της ομάδας μας, μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα:
Η φωτογραφία είναι από την παράσταση-παρουσίαση  «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» των Alan Rickman & Katharine Viner. Συμμετέχουν οι μαθητές του εργαστηρίου Έλενα Χριστοπούλου, Νίκος Χορταριάς, Κωνσταντίνα Μπάτσαρη, Αγγελική Λυκάκη, Νατάσσα Τριανταφυλλίδη, Μύρτω Θεοδωράκη
Εμψύχωση - Σκηνοθεσία Γιάννης Καρούνης.
Προηγούμενο άρθροΕργαστήρια για παιδιά τον Οκτώβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΘεατρικό Εργαστήρι για Ενηλίκους στο ImProva