Ετήσιο Εργαστήριο θέατρου/Υποκριτικής "Bodily experienced approach in acting" με τον Michael Seibel

Εισηγητής: Michael Seibel - Σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, καθηγητής υποκριτικής και φωνητικής.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές Δραματικών Σχολών και σκηνοθέτες

Η συνάντηση με το Θέατρο και το Θεατρικό Γίγνεσθαι αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση, η οποία προϋποθέτει ετοιμότητα ψυχική, πνευματική, συναισθηματική και σωματική για το άλλο, το νέο, το διαφορετικό. Κάθε ενασχόληση με το θέατρο είναι μια διαδικασία κατανόησης, περιγραφής, αλλά και απόδοσης αυτού που κάθε φορά αλλάζει και μεταμορφώνεται. Μια διαδικασία δηλαδή διατύπωσης απαντήσεων σε θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν σε μια θεατρική προσέγγιση, στην υποκριτική απόδοσή της καθώς και στη σκηνική παρουσία γενικά. Θεατρικό κείμενο, σκηνοθεσία, υποκριτική, αισθητική είναι ζητήματα, τα οποία καλείται κάθε εποχή να απαντήσει.

Η συνάντηση μας με το Θέατρο και ποιο συγκεκριμένα με την διαδικασία υποκριτικής μας οδηγεί στην διατύπωση μίας διαφορετικής προσέγγισής του/της, την οποία ονομάζω φαινομενολογική. Μια φαινομενολογική προσέγγιση του Θεάτρου και της υποκριτικής για να μπορέσει να αποδώσει τη σημερινή θεατρική πραγματικότητα και τη διαφορετική της οπτική, χρειάζεται νέες έννοιες και μεθόδους οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του εργαστήριου bodily experienced approach in acting.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες ολοκληρώσουν επιτυχώς το ετήσιο εργαστήριο θεάτρου – Bodily experienced approach in acting.

Διάρκεια σεμιναρίου: 9 μήνες, τέσσερεις 4ωρες συναντήσεις το μήνα
Έναρξη εργαστήριου:
 02 Δεκέμβριο 2022
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:
 15 άτομα

(Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάση βιογραφικών των ενδιαφερόντων – διεύθυνση αποστολής βιογραφικού:[email protected]. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής)

Τιμή συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ / μήνα
Ώρες: 18.00-22.00
Χώρος: Κλαυσίγελος, Τροίας 49-51, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας:
 6936754740 

Ώρες επικοινωνίας:  18:00 – 20:00

email: masterclassseibel@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.michaelseibel.eu ή https://michaelseibel.eu/index.php/current-workshops/