Εξάωρο masterclass με τον Αντώνη Κουτρουμπή από την Ομάδα Πλέυσις στο Black Box στη Θεσσαλονίκη

“Ο ερμηνευτής συναντά το θεατρικό αντικείμενο στη σκηνή”

Εξάωρο masterclass με τον Αντώνη Κουτρουμπή από την Ομάδα Πλέυσις

 

26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στο BlackBox

 

Ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από το βασικό ερευνητικό πεδίο της ομάδας Πλεύσις όπως αναπτύσσεται στις παραστάσεις της.

Ένα εξάωρο masterclass με επίκεντρο τη σχέση που διαμορφώνει το σώμα του ερμηνευτή – performer με τα σκηνικά αντικείμενα. Η απόσταση από τα αντικείμενα, η ποιότητα και ο ρυθμός της κίνησης του ερμηνευτή, η σημασία των αντικειμένων σε ένα έργο, η “μεταμόρφωση” τους επί σκηνής είναι θέματα που θα αγγίξουμε σε αυτή τη συνάντηση.

Η συνάντηση απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, κουκλοπαίκτες και σε καλλιτέχνες που αναπτύσσουν ένα προβληματισμό ως προς τη χρήση των αντικειμένων στη σκηνή.

 

Συντονιστής: Αντώνης Κουτρουμπής, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ομάδας Πλεύσις

 

Πληροφορίες εργαστηρίου

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 12:00-15:00

Κόστος: 30,00€

Χώρος: BlackBox

Πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής: 2310829254, 6974412786, info@black-box.gr

 

Η Ομάδα Πλεύσις

Η Πλεύσις από την σύστασή της (1996) κινείται στο χώρο του σωματικού θεάτρου αναπτύσσοντας μια ιδιότυπη γλώσσα θεάματος η οποία προκύπτει μέσα από το συνδυασμό θεάτρου, σύγχρονου χορού και μιμικής. Οι παραστάσεις στηρίζονται στη σωματική εκφραστικότητα των ερμηνευτών, στο πολυμορφικό σκηνικό χώρο που κατά περίσταση διαμορφώνεται και στο θέατρο αντικειμένων ως βασικό ερευνητικό πεδίο της ομάδας.

Με σταθερή παρουσία στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα η Πλεύσις εκφράζει ένα διαρκή προβληματισμό και μία αναζήτηση γύρω από την γλώσσα του σώματος. Από το 2004 ως σήμερα παραγωγές της ταξιδεύουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού (ενδεικτικά: 29th Festival international des arts du mime et du geste de Périgueux – France 2011, 2th International Crossroads Festival, Antwerp -Belgium 2012, Festival Internazionale Teatro di Strada, Chieri – Italy, 2005, International Mimesquare Festival, Aarschot – Belgium 2006, Festival Calanchi, San Marino – Italy 2006, Puppet Fair, Sofia – Bulgaria 2010, Festival Avignon le Off, France 2006) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Προηγούμενο άρθρο8η απονομή βραβείου «Ελευθερία Σαπουντζή»
Επόμενο άρθροΘεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες στο Studio Μαυρομιχάλη