Ευχές από το θέατρο "Πορεία" και τον Δημήτρη Τάρλοου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι του θεάτρου Πορεία,

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς, ας επιχειρήσω έναν σύντομο απολογισμό. Το 2020 μας δίδαξε βιωματικά την αποδοχή της ευθραυστότητάς μας.

Οι εμπεδωμένες αντιλήψεις τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Οι κοινωνικές αντοχές δοκιμάστηκαν. Η πολιτική στράφηκε στην επιστήμη. Οι μετακινήσεις, από καθημερινότητα έγιναν ταμπού. Στραφήκαμε στη φύση για αποκούμπι, σε αυτήν που εκδικούμαστε επί 200 και πλέον χρόνια.

Και η Τέχνη; Αυτή αποδείχτηκε η πιο ανθεκτική ανθρώπινη λειτουργία. Παρότι απαγορευμένη, ή ίσως και γι’ αυτό, παρηγόρησε μέσω της τεχνολογίας (μέσω δηλαδή του επίδοξου καταστροφέα της) εκατομμύρια ανθρώπους. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι χώροι των μουσείων, έγιναν παρηγοριά στις ατελείωτες ώρες μιας αβέβαιης αναμονής.

Το θέατρο Πορεία, πρωτοπόρο πάντα σε όλες τις εξελίξεις, είναι εδώ. Δείχνει τον δρόμο της πραγματικής διάδρασης, τώρα, μέσα στην τραγική έλλειψη. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα είμαστε εδώ για σας, όπως κι εσείς είστε εδώ για εμάς και μας στηρίζετε. Κάντε την υπόσχεση, δώρο για τις γιορτές. Χαρίστε θέατρο στους αγαπημένους σας. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να μας κρατήσει μακριά. Και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να είναι το 2021 η χρονιά που το ανθρώπινο άγγιγμα θα αποκτήσει ξανά την ιερότητα που του αρμόζει.

Καλές γιορτές,

Δημήτρης Τάρλοου

Δείτε το πρόγραμμα των διαδικτυακών προβολών του θεάτρου εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Σπύρος Μισθός
Επόμενο άρθροClick away από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου!