Facta non Verba | Διήμερο Webinar "Θέατρο-Yoga-Qigong" τον Ιανουάριο

FACTA NON VERBA - Ιανουάριος 2021

Στην καρδιά του χειμώνα

Διήμερο webinar με εργαλεία:

Qigong – Yoga – Θεατρικός αυτοσχεδιασμός

Σάββατο 30/1/21 17.30 - 20:00 και

Κυριακή 31/1/21 11.00 – 13.30

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Έλενα Σταματοπούλου, Λένα Ντάγκα

Ο κύκλος των σεμιναρίων με βάση τις τέσσερις εποχές του χρόνου συνεχίζεται..

Βρισκόμαστε στον χειμώνα, στην πιο «δύσκολη» ίσως εποχή που φέρει τα πιο κρυφά δώρα. Η εποχή της εσωστρέφειας, του σκοταδιού,

του κρύου αλλά και της φωτιάς που μας ζεσταίνει στην καρδιά

του σπιτικού μας.

​​​

Μια εποχή που πρέπει να φυλάξουμε μέσα μας ζεστό τον σπόρο

της δημιουργίας και να ενδυναμώσουμε το έδαφος που θα ανθίσει

την άνοιξη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: https://www.factanonverba.gr/winterheart

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30/1/2021

17:00-18:15 Θεματικό μάθημα Qigong. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το καιρικό φαινόμενο και το παθογόνο για τον οργανισμό που ορίζουν την εποχή του χειμώνα είναι το κρύο, ενώ το κυρίαρχο στοιχείο είναι το νερό. Μέσα από μια σειρά στατικών και δυναμικών ροών καθαρισμού, ενδυνάμωσης και κυκλοφορίας της ενέργειας, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποσυμφορήσουμε τυχόν μπλοκαρίσματα στο σώμα μας, να ζεστάνουμε τα εσωτερικά μας όργανα και κυρίως τα νεφρά, να βοηθήσουμε το αίμα μας να κυκλοφορήσει και την ενέργειά μας να απελευθερωθεί, εστιάζοντας στους μεσημβρινούς των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Ένα από τα βασικά μας καθήκοντα τον χειμώνα είναι να θρέψουμε και να οικοδομήσουμε τη ζωτική μας ενέργεια και να φορτίσουμε τις ενεργειακές μας δεξαμενές.

18:15-18:30 Διάλειμμα.

18:30-19:30 Με εργαλείο τη σωματική έκφραση και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό προσεγγίζουμε στοιχεία του χειμώνα που είναι η αποθήκευση, η θρέψη, το νερό και η βραδύτητα και εξερευνούμε τη ροή της ρευστότητας για να ανακαλύψουμε απάτητα μονοπάτια του εσωτερικού ενεργειακού μας χάρτη σε μια αμφίδρομη διαδικασία ανατροφοδότησης ανάμεσα στο μέσα και το έξω.

Κυριακή 31/1/2021

11:00 – 12:15 Θεματικό μάθημα Γιόγκα. Μέσα από ένα εστιασμένο μάθημα γιόγκα κρατάμε τη φλόγα μέσα μας ζεστή και δυνατή θερμαίνοντας το σώμα και καίγοντας τις τοξίνες αλλά και τη θλίψη του χειμώνα. Μαθαίνουμε να αφουγκραζόμαστε τη σιωπή. Διδασκόμαστε τη σημασία της παύσης στην ανάπτυξη και την εξέλιξή μας. Το μάθημα περιλαμβάνει σωματικές πρακτικές (asanas), αναπνευστικές τεχνικές (pranayama), εξαγνιστικές τεχνικές (kriyas) και τεχνικές χαλάρωσης.

12:15-12:30 Διάλειμμα.

12:30- 13:20 Θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Επεξεργαζόμαστε τις ποιότητες της εποχής μέσα από εργαλεία αυτοσχεδιασμού και σωματικής έκφρασης. Συνδεόμαστε βαθύτερα με τις ενέργειες της εποχής και με τον τρόπο που τις ενσωματώνουμε με έναν πιο ελεύθερο και εκφραστικό τρόπο. Συντηρούμε τη φλόγα ζεστή στην καρδιά μας μες την καρδιά του χειμώνα..

13:20-13:30 Κλείσιμο του εργαστηρίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ – ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ:

Τo webinar θα έχει μία χαμηλή συνεισφορά, ως μια μορφή αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης από την πλευρά μας, για να είναι προσβάσιμα σε όσο το δυνατό περισσότερους-ες.

Η συνεισφορά αυτή θα διατίθεται αποκλειστικά στα έξοδα διατήρησης του χώρου της ομάδας.

Δυστυχώς, ενώ όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν. Η συνεισφορά αυτή λοιπόν θα έχει τον χαρακτήρα έμπρακτης αλληλεγγύης σε μια αυτοοργανωμένη και αυτοχρηματοδοτούμενη θεατρική ομάδα που αυτόν τον χειμώνα ενηλικιώνεται, κλείνοντας 18 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Θεωρήσαμε καλύτερα να δώσουμε τη δυνατότητα επιλογής στο θέμα της συνεισφοράς, έτσι ώστε να ανταποκριθεί ο καθένας-μία ανάλογα με τις δυνατότητές του/της. -25 ή 30 ή 35 ευρώ-

Ο αριθμός των συμμετεχόντων, δυστυχώς θα είναι περιορισμένος, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του μέσου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Inbox στο facebook: https://www.facebook.com/factanonverba2002

και στο email: [email protected]

 

Facta non Verba

2002-2021

Προηγούμενο άρθροΝτοκιμαντέρ | 20 λεπτα στο μυαλο του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ και του elenit
Επόμενο άρθροVirtual Workspaces