Φιλοξενία της ομάδας ISO Theatre της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης από το ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί το εργαστήριο της πολυεθνικής ομάδας νέων καλλιτεχνών, ISO Theatre, της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης από τις 23 έως 30 Αυγούστου 2017.

Η ομάδα ISO Theatre (International Super Objective Theatre) αποτελείται από νέους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, οι οποίοι πειραματίζονται πάνω στην έννοια της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας– τι σημαίνει να είναι κανείς σήμερα ευρωπαίος.

Οι καλλιτέχνες αυτοί καλούνται να συνεργαστούν ξεπερνώντας τις πολιτισμικές – γλωσσικές τους διαφορές και να βρουν έναν κώδικα καλλιτεχνικής επικοινωνίας και έκφρασης

Στο εργαστήριο πρόκειται να δουλευτούν και να παρουσιαστούν κείμενα συγγραφέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Harbour 40, της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. Το «λιμάνι» είναι ο κοινός τόπος πάνω στον οποίο τέσσερις συγγραφείς από διαφορετικές χώρες κλήθηκαν να γράψουν τα κείμενά τους.

Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς θα εργαστούν πάνω στα κείμενα αυτά και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή πρόβα στις 30 Αυγούστου στους χώρους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι ηθοποιοί του ISO:
Puto Luis (Πορτογαλία)
Klon Beni (Γερμανία)
Alabozova Petya (Βουλγαρία, Γερμανία)
Georgieva Bilyana (Βουλγαρία)
Krastev Boris (Βουλγαρία)
Zaini Angélique (Γαλλία)
Lewisch Sophie (Γαλλία)
Menjou Vincent (Γαλλία)
Ebraheem Khawla (Ισραήλ/ Παλαιστίνη)
Κατσίκη Αίγλη (Ελλάδα – ΚΘΒΕ)

Οι συγγραφείς του ISO:
Αγγελική Δαρλάση (Ελλάδα – Εθνικό Θέατρο)
Scarpetti Roberto (Ιταλία)
Ivanov Stefan (Βουλγαρία)

Προηγούμενο άρθροΔεύτερος γύρος ακροάσεων στο «Fame» του Αλέξανδρου Ρήγα
Επόμενο άρθροΕισαγωγικές Εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου