Γιατί το θέατρο είναι για όλους

 

Οι θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες των Theater Labs συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και φέτος. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και κάποιες από τις ομάδες μας, έχουν σχεδόν γεμίσει. Με 33 ομάδες σε όλη την Αττική, περιμένουμε και εσένα φέτος να γνωρίσεις τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μην διστάζεις άλλο. Σίγουρα μία από τις ομάδες μας είναι κοντά σου. Καμία προϋπηρεσία δεν χρειάζεται, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις. Όρεξη και μεράκι μόνο. Γιατί το θέατρο είναι για όλους!!!

Τι είναι τα Theater Labs; 
Η ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) Theater Labs έχοντας σαν σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον κόσμο του θεάτρου και της υποκριτικής, μέσα από πρακτική εξάσκηση και όχι με σκέτη θεωρία ή απλά σαν θεατές, δημιουργήθηκε για να διαδώσει τον μαγικό αυτό κόσμο σε όλους. Δεν υπάρχουν ηλικιακοί φραγμοί, ούτε κοινωνικοί, ούτε επίπεδο γνώσεων, ούτε τίποτα άλλο για συμμετοχή στις ομάδες μας.  Γιατί το θέατρο είναι για όλους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 33 ομάδες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σκοπός της κάθε ομάδας / μαθήματα.
Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της αυτογνωσίας. Απλά και διασκεδαστικά μαθήματα, που μας βοηθάνε κυρίως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Τα μαθήματα είναι 4ώρα και υπάρχουν ομάδες και το Σάββατο και την Κυριακή. Σε κάποιες περιοχές υπάρχουν και ομάδες που πραγματοποιούν τις πρόβες τους καθημερινές απογεύματα. Τα μαθήματα αυτά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτον σε πρόβες για ανέβασμα παράστασης που σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν έργο το οποίο γράφεται από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου αποκλειστικά για την κάθε ομάδα και ανάλογα με τις απαιτήσεις της. Και δεύτερον σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα. (Ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία – ενδυματολογία, κινησιολογία, κ.α.) Μέσα από τις πρόβες, διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε και εξερευνούμε τον κρυμμένο εαυτό μας. Γιατί το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Γιατί το θέατρο είναι για όλους.

Παραστάσεις/ Παρουσίαση.
Στο τέλος της χρονιάς η κάθε ομάδα παρουσιάζει την παράσταση της για 3 μέρες σε θέατρο που θα επιλεγεί και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κάθε ομάδας. Οι παραστάσεις μας ενώ αποτελούνται από ερασιτέχνες, είναι επαγγελματικού επιπέδου και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματικές δουλειές.

Κόστος / Συνδρομή.
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, στα οικονομικά είμαστε ξεκάθαροι. Η συνδρομή του κάθε μέλους είναι 50€ το μήνα (και 10€ η εγγραφή εφάπαξ) από τον Οκτώβριο μέχρι και το μήνα παρουσίασης της παράστασης. Με το κόστος αυτό καλύπτονται όλα τα έξοδα. Πρόβες, μισθοί δασκάλων, ενοικιάσεις χώρων, σκηνικά, κοστούμια, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση παράστασης με 3 κάμερες και μοντάζ, πρόγραμμα παράστασης, αφίσες, κ.α. Η κάθε παράσταση έχει εισιτήριο 5€ για τα έξοδα της και το υπόλοιπο καλύπτεται από την  ΑΜΚΕ Theater Labs.

Δραστηριότητες / Δράσεις.
Τα Theater Labs όμως δεν προσφέρουν μόνο ξερές γνώσεις. Έχοντας αυτό σαν γνώμονα, προσφέρουμε στους μαθητές μας, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουμε τον εαυτό μας και να διευρύνουμε το συναισθηματικό μας πεδίο.
α) Διάφορα βίντεο, χιουμοριστικά και μη, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις διαφορές της υποκριτικής στη κάμερα απ’ ότι στο θέατρο;
β) Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Όπως προείπαμε το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τέτοιες δράσεις από το πρόγραμμα μας. Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. Στο πρόγραμμα μας υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συννενόησης με την εκάστοτε ομάδα. Μονόπρακτα, σκετσάκια, stand – up, κ.α. γραμμένα είτε από μαθητές μας είτε έτοιμα, παρουσιάζονται σε διάφορους χώρους και μας δίνουν μια πρώτη γεύση για τις παραστάσεις μας. Λόγοι ήθους δεν μας επιτρέπουν να πούμε άλλα δημόσια για τις κοινωνικές μας δράσεις.
γ) Σεμινάρια. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να λέμε πως η δική μας άποψη και ο δικός μας τρόπος είναι ο καλύτερος ή ο μοναδικός και επειδή πιστεύουμε στην πολυφωνία, οργανώνουμε σεμινάρια από ανθρώπους του χώρου, διαφόρων ειδικοτήτων, (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.α.) που θα μας πουν την δική τους άποψη και θα μας βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Στόχος μας είναι να γίνουν και εργαστήρια, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να μην είναι ξερά λόγια αλλά να τα μάθουμε στη πράξη.
δ) Εκπτωτικά κουπόνια. Πολλά θέατρα και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να μας προσφέρουν εκπτωτικά (σε κάποιες περιπτώσεις και δωρεάν) κουπόνια για τις παραστάσεις και τις δράσεις τους. Συνεχίζουμε την επικοινωνία και με άλλους χώρους και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ακόμα μειωμένες τιμές έχουμε σε μία αρκετά μεγάλη γκάμα, προϊόντων και υπηρεσιών, απλά και μόνο με την επίδειξη της κάρτας μέλους μας.
ε) Εκδρομές. Συνδυάζουμε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Εκδρομές σε αρχαία θέατρα, ξενάγηση στους χώρους και μετά στάση για φαγητό ολοκληρώνουν την μέρα. (Υπάρχει extra κόστος.) Σε αυτές τις εκδρομές μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη των Theater Labs.

Έναρξη μαθημάτων:   1η  Οκτωβρίου 2017
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.theaterlabs.gr
Facebook: Theater Labs
E-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΠρώτο βραβείο για την παράσταση  REVOLT ATHENΣ στο διεθνές Φεστιβάλ  του Birmingham
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση από το Σωματείο των Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε | Αναστολή της στάσης εργασίας στις 12 Ιουλίου 2017.