Η Ελένη Κουταλώνη είναι «Νέο Αίμα»

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνος Πλατής

Η Ελένη Κουταλώνη είναι ένα από τα μέλη της νέας και ταλαντούχας ομάδας HashArt η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παραστάσεις («Ο Γλάρος… αυτό ήθελα να πω», «Μαζί σου για το τίποτα», «ΑλεξΑνδρα», «Επειδή αυτή ήταν αυτή κι εγώ ήμουν εγώ») και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για νέους ηθοποιούς οι οποίοι τελειώνοντας τη Δραματική σχολή βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της πληθώρας νέων ηθοποιών και του μεγάλου ανταγωνισμού που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Τη σκηνοθετική επιμέλεια στις παραστάσεις της ομάδας αναλαμβάνει ο έμπειρος Κώστας Μπάρας και δημιουργείται έτσι ένα δυνατό κράμα σωστής καθοδήγησης και αξιοποίησης του ταλέντου που υπάρχει.

Στο φετεινό τους εγχείρημα "Αντιγόνη / αυτό τουλάχιστον το μπορώ" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - ΚΕΤ, ένα χώρο που ταιριάζει απόλυτα σε μοντέρνο ανέβασμα, βλέπουμε μια φρέσκια και καλά δομημένη παράσταση μέσα από τα κείμενα του Σοφοκλή, του Ανούιγ, του Κοκτώ και του Μπρεχτ. Και οι τέσσερις ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί με την Ελένη Κουταλώνη όμως, λόγω του ρόλου της Αντιγόνης τον οποίο ερμηνεύει, να έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει περισσότερες πλευρές του ταλέντου της.

Με εξαιρετική κινησιολογία και ρυθμό αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τα εφραστικά της μέσα, και δημιουργεί ένα χαρακτήρα που εύκολα "ακουμπά" τον κάθε θεατή και τον οδηγεί όχι απλά στη συναισθηματική φόρτιση αλλά κυρίως στον προβληματισμό πάνω σε ζητήματα ηθικής και αξιών τα οποία αντιλαμβάνεται ότι είναι διαχρονικά.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι η Ελένη Κουταλώνη είναι "Νέο Αίμα" του ελληνικού θεάτρου.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδω

Προηγούμενο άρθροΜυστήριο... στο θέατρο!
Επόμενο άρθροΝέα κυκλοφορία από την ΚΑΠΑ Εκδοτική - "Hotel Éternité " του Γιάννη Καλαβριανού