Η Ελληνική Θεατρική Ομάδα του Ντουμπάι, Thespis Greek Theatre, Πρώτη των Πρώτων σε Διεθνές Φεστιβάλ

<Το Thespis Greek Theatre πήρε μέρος στον τελικό του Short+Sweet Festival 2016 στο Ντουμπάι την Παρασκευή 11/3 και κέρδισε το πρώτο βραβείο κοινού. Από ογδόντα θεατρικά έργα που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ στον τελικό κατάφεραν  να φτάσουν έντεκα συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού θεατρικού έργου GREEK CIVIL (OUT OF) SERVICE / ΤΜΗΜΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ" ΠΟΛΙΤΩΝ. Οι 450 θεατές του κατάμεστου θεάτρου στο μεγαλοπρεπές Madinat στο Ντουμπάι επέλεξαν πρώτη την ελληνική ομάδα Thespis Greek Theatre. Είναι η πρώτη φορά που θεατρικό έργο στην ελληνική γλώσσα συμμετείχε στο διεθνές αυτό Φεστιβάλ και κατάφερε να και θυμίσει παγκοσμίως την ελληνική καταγωγή του θεάτρου. Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε η Κωνστάντια Κράτσα.

Το Short+Sweet είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ μικρών θεατρικών έργων στον κόσμο, περιλαμβάνει πάνω από 15 χώρες (σε πάνω από 30 πόλεις) ενώ όλα τα θεατρικά έργα είναι αυστηρά 10 λεπτών.

Το Thespis Greek Theatre είναι μια θεατρική ερασιτεχνική ομάδα, μη κερδοσκοπική,  που απαρτίζεται από Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ντουμπάι και αγαπούν το θέατρο καθώς και τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό. Τα μέλη του είναι οι πρεσβευτές του ελληνικού θεάτρου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που μεταλαμπαδεύουν την παράδοση καθώς και την εξέλιξη μια τέχνης που γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Η ομάδα των ηθοποιών απαρτίζεται από τους Ανάργυρη Γκαραβέλα, Βασίλη Πιπεριά, Αθηνά Συμεωνιδου, Χρήστο Μάμα και Μαρία Τσέκου. Την παράσταση αυτή στήριζουν επίσης με τη παρουσία τους στη σκηνή οι Καρολίνα Αθανασοπούλου, Χάρης Παδούβας και Χριστίνα Δεμίρη καθώς και η Εβίτα Δουροπούλου με τη Χριστίνα Παπαχρήστου πίσω από τη σκηνή.

Το θέμα της παράστασης του GREEK CIVIL (OUT OF) SERVICE / ΤΜΗΜΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ" ΠΟΛΙΤΩΝ είναι πολύ οικείο σε όλους μας: το ελληνικό δημόσιο και η περιπέτεια γι αυτούς που συνδιαλέγονται μαζί του. Το έργο πήρε μέρος και ανταγωνίστηκε άλλες θεατρικές παραστάσεις που ήταν στα αγγλικά, ινδικά και αραβικά. Απεδείχθη ότι το θέμα της ταλαιπωρίας των δημόσιων υπηρεσιών είναι κοινό σε πολλές χώρες και η γλώσσα του σώματος ήταν αρκετή για να γίνει το ελληνικό έργο κατανοητό από το διεθνές κοινό του Ντουμπάι ώστε να το αναδείξουν στην πρώτη θέση.  O τελικός που διεξήχθη στο εντυπωσιακό Madinat Theatre την Παρασκευή 11/3 είχε υποδοχή με κόκκινο χαλί που θύμισε Oscars θεατρικών παραστάσεων. Η ελληνική ομάδα ντύθηκε με δημιουργίες από την τελευταία κολεξιόν της διεθνούς ελληνίδας σχεδιάστριας Μυρτώ Δραμουντάνη. Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο κ. Διονύσης Ζώης.

Η ομάδα Thespis Greek Theatre  το καλοκαίρι του 2014 είχε ανεβάσει δύο παραστάσεις για την ελληνική κοινότητα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν  € 25000 για το έργο του Emfasis Foundation για τους άστεγους της Αθήνας. Είναι μια ομάδα από ερασιτέχνες ηθοποιούς –καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελατίες– όπου οι περισσότεροι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και έχουν παίξει σε παραστάσεις στο παρελθόν. Το κοινό τους μεράκι είναι το θέατρο στο οποίο αφιερώνουν μέρος από το ελεύθερο τους χρόνο.

 

Διαβάστε περισσότερα για ληροφορίες για την θεατρική ομάδα: www.facebook.com/ThespisGreekTheatre   και το Φεστιβάλ: www.shortandsweet.org/festivals/shortsweet-theatre-dubai-2016

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στον Μπέρναρντ Σω
Επόμενο άρθροΧέρι με χέρι δίνουμε ελπίδα και αγάπη