Η Φιλαρέτη Κομνηνού επιστρέφει στο ΚΘΒΕ

F.KOMNHNOY_XOROS_THANATOY

Το ΚΘΒΕ υποδέχεται με χαρά την Φιλαρέτη Κομνηνού! Μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της γενιάς της επιστρέφει μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στο θέατρο όπου πρωταγωνίστησε από την αρχή της καριέρας της, για να ερμηνεύσει το ρόλο της Στάθαινας στον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού θεάτρου, το δραματικό ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο κλιματιζόμενο Βασιλικό Θέατρο.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.

Για 14 χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πρωταγωνιστώντας σε ιστορικές παραστάσεις. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Παράλληλα με την επιτυχημένη θεατρική της πορεία, έπαιξε σε εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό.

Τελευταία συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν ο «Ο χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ, που παρουσιάστηκε την θεατρική περίοδο 2002-2003, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Η Φιλαρέτη Κομνηνού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ.

Μπορείτε να δείτε τις συνεργασίες της Φιλαρέτης Κομνηνού με το ΚΘΒΕ στο link που ακολουθεί: http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-

R&page=23&col=30&sf1=%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%8D&pg=1&item=3566

 

Aξίζει να σημειωθεί ότι «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» έχει να ανέβει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στο ΚΘΒΕ. Παρουσιάστηκε τη θεατρική περίοδο 1973-1974, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Έργο γραμμένο σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, αποτελεί μια απλή ιστορία ανθρώπων με αισθήματα και πάθη, δοσμένη με έντονη θεατρικότητα, κωμικό ύφος και λαϊκούς τύπους, το οποίο στηρίζεται κυρίως στα τραγούδια και στο ευτυχές τέλος.