Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018 - Η περίφημη κολεκτίβα από τη Βαρκελώνη, El Conde de Torrefiel, αναζητά ερμηνευτές για το LA PLAZA!

Οι El Conde de Torrefiel, διάσημοι για τα εκπληκτικά ταμπλό βιβάν που δημιουργούν επί σκηνής, έρχονται στο Φεστιβάλ με τη νέα τους παραγωγή, το LA PLAZA: ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, παρατηρώντας την εποχή μας από μια άλλη σκοπιά. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο  Kunstenfestivaldesarts στις Βρυξέλλες.

Για τις ανάγκες του LA PLAZA στην Αθήνα, η ομάδα El Conde de Torrefiel αναζητά 10 ερμηνευτές (επαγγελματίες ή/και σπουδαστές), από διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, περφόρμερ, χορευτές, καλλιτέχνες τσίρκου κλπ.), με καλό έλεγχο του σώματός τους και κινησιολογικές ικανότητες, για να συμμετάσχουν σε ομαδικές δράσεις της παράστασης LA PLAZA που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 (Πειραιώς 260, 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου).

Πρόκειται για μια απλή χορογραφία με στάσεις που παραπέμπουν σε πραγματικές καθημερινές καταστάσεις (από την ηλιοθεραπεία ή μια τουριστική βόλτα μέχρι μια κηδεία). Οι ερμηνευτές δεν θα χρειαστεί να μιλήσουν επί σκηνής, ούτε να μάθουν κάποιο κείμενο. Τα πρόσωπα και τα σώματά τους δεν θα φαίνονται, αφού θα φορούν ολόσωμη στολή ζεντάι στο χρώμα του δέρματος.

Επισημαίνεται ότι η στολή ενδέχεται να είναι άβολη και να περιορίζει την όραση, προκαλώντας ένα αίσθημα εγκλεισμού, γι’ αυτό οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλειστοφοβίας.

Θα πραγματοποιηθούν πρόβες 4-6 ωρών, επί ένα διήμερο, και μια γενική πρόβα 3 ωρών επί σκηνής, την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό, μια ολόσωμη φωτογραφία, και να αναφέρουν τις σωματικές τους διαστάσεις (ιδιαίτερα το ύψος τους) στο [email protected]

Η επιλογή θα γίνει από την ομάδα.

 Καταληκτική Ημερομηνία Yποβολής: 20 Μαΐου 2018