Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece” ταξιδεύει στην Αυστραλία!

 

WOMEN OF PASSION_2

 

Η θεατρική παράσταση της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ “Women of Passion, Women of Greece σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη κλείνει τη φετινή χειμερινή σεζόν μετά από έναν επιτυχημένο  κύκλο παραστάσεων και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Το αγγλόφωνο θεατρικό έργο της Τζένης Αρσένη που παρακολούθησαν στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας θεατές διαφόρων εθνικοτήτων, σύλλογοι και ενώσεις γυναικών  που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, Έλληνες του εξωτερικού, μαθητές από ελληνικά σχολεία και σπουδαστές του εξωτερικού, ξένοι πρέσβεις και διπλωμάτες και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα παρουσιαστεί στις 21/4 στην Αδελαΐδα, στις 23/4 στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ και στις 27/4 στο Ντάργουιν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της χώρας, όπου ζουν οι Αβορίγινες.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ελληνικής ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σ’  αυτό το γοητευτικό ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

WOMEN OF PASSION_1

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη συγγραφή / δραματουργία Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία / σκηνικά Ντόρα Λελούδα κοστούμια Φώτης Μυλωνάς μουσική σύνθεση Σπύρος Ρασιδάκης video design Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές

Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη

Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

Διάρκεια 60΄

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

WOMEN OF PASSION_3