Εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Δραματική Σχολή "Μοντέρνοι Καιροί"

Φώτο Μοντέρνοι Καιροί

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» ανακοινώνει πως οι εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις για τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα γίνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ.

Η σχολή προσπαθεί να διατηρεί τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα. Προσφέρονται επίσης για το Α’ Έτος 5 θέσεις στην προνομιακή τιμή των 150€ το μήνα (εφόσον συμπληρωθεί ο μίνιμουμ αριθμός μαθητών του τμήματος).

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι δωρεάν.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κλείσουν ραντεβού για προσωπική συνέντευξη με τη διεύθυνση της Σχολής, και να συμπληρώσουν αίτηση με την οποία να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Παρακαλούνται οι εξεταζόμενοι να προτιμήσουν άνετο ντύσιμο και άνετα παπούτσια για τη καλύτερη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν ένα μονόλογο, ένα ποίημα κι ένα τραγούδι της επιλογής τους. Εξετάζονται επίσης σε αυτοσχεδιασμό και κίνηση.

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για ραντεβού και συνέντευξη με τη διεύθυνση της σχολής.

 

Πληροφορίες για τη σχολή

Οι «Μοντέρνοι Καιροί» είναι μια Ανώτερη Δραματική Σχολή, αναγνωρισμένη από το κράτος, που προσφέρει στους σπουδαστές της μια συγκεκριμένη, σύγχρονη μέθοδο θεατρικής εκπαίδευσης, και ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων της θεατρικής έκφρασης. Η εκπαίδευση στη σχολή μας διέπεται από ανθρωπιστικό πνεύμα και προάγει την αντίληψη του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.

Τα συστήματα του Στανισλάφσκι, του Γκροτόφσκι, του Λεκόκ, η μέθοδος του Μπρεχτ, οι τεχνικές της παντομίμας και του θεάτρου μαριονετών, η δουλειά του Actors Studio, του Μπρουκ, της Μνιουσκίν, του Όιντα, της Μάρσαλ, καθώς και τα σοβαρά σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης ηθοποιών, συνθέτουν την εκπαιδευτική μεθοδολογία της σχολής μας διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο σπουδών που στοχεύει στη μέγιστη ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού.

Ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί βασικό εργαλείο στην εκπαίδευση, το ίδιο και η σωματική εξάσκηση. Καθημερινά μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κίνησης είναι απαραίτητα για την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης αλλά και την ανάπτυξη της σωματικής ευφυΐας, της κινησιολογικής φαντασίας, της απελευθέρωσης, της χαλάρωσης, της δημιουργικότητας.

Στον τομέα της υποκριτικής, δουλέυουμε πάνω σε μια πλατιά κλίμακα ρεπερτορίου, από την αρχαία τραγωδία και τον Σαίξπηρ, ως το επικό θέατρο του Μπρεχτ και το θέατρο του Παραλόγου.

 

Εμπλουτίζουμε τις σπουδές με σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Στη σχολή μας διδάσκουν σημαντικοί δάσκαλοι του θεάτρου, με εμπειρία και μέθοδο ενώ οι χώροι της σχολής είναι σύγχρονοι, ευχάριστοι, και με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Μοντέρνοι Καιροί»

Ευρυμέδοντος 4, Κεραμεικός (πολύ κοντά στο στάση Μετρό «Κεραμεικός»)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 34 70 670, 697 72 17 492 & 693 24 54 812

Ιστοσελίδα: www.modernoikairoi.gr

Facebook: www.facebook.com/modernoikairoi

 

Η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 25/08 καθημερινά από 6μ.μ έως 8μ.μ.