Καταγγελία από το ΣΕΗ για τη διοίκηση του ΚΘΒΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

Το ΣΕΗ καταγγέλλει την τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με κάθε μορφή.

Η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους ηθοποιούς που μάχονται για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, χρησιμοποιώντας πότε το καρότο και πότε το μαστίγιο, Μετά την  ανακοίνωση από τα μεγάφωνα στην πρόσφατη στάση εργασίας των ηθοποιών , ότι όποιος δεν θέλει να απεργήσει να το δηλώσει στο γραφείο Διοίκησης, μετά την Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ στη Θεσσαλονίκη που τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους για να μην υπογράψουν στο βιβλίο απαρτίας, έφτασαν και στο σημείο να μην ανανεώνουν συμβάσεις στοχευμένα σε συναδέλφους που πρωτοστατούν στον αγώνα και μάλιστα και σε εκλεγμένο μέλος της ΑΕ και του ΔΣ του ΣΕΗ και  χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα μαζί του!

Μας είναι καθαρό, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να σταματήσουν των αγώνα των ηθοποιών αλλά και όποιου κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση, όμως αυτή τη φόρα η “δημοκρατική και φιλεργατική διοίκηση” φτάνει στο απροχώρητο!

Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν και να αντιδράσουν στην τρομοκρατία διεκδικώντας ΣΣΕ, ενάντια στους σχεδιασμούς Διοίκησης και Κυβέρνησης.

Φοβούνται τις αντιδράσεις μας γι αυτό προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν!

Καλούμε τη Διοίκηση του ΚΘΒΕ να πάρει πίσω τις “απολύσεις” που καμία σχέση δεν έχουν με το ποιος χρειάζεται για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ, αλλά με το ποιος πρωτοστατεί ή συμφωνεί με τους αγώνες του Σωματείου.

Καλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει αυτό το Δελτίο Τύπου, αναδεικνύοντας το για μια ακόμη φορά “καλό πρόσωπο” της εργοδοσίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που η “εξυγίανση” καλά κρατεί!

 

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Δημήτρης Αντωνιάδης                                 Ηρα Ρόκου