Κυριακάτικες μουσικές matinée για τα γενέθλια του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ

Πέρυσι ενηλικιωθήκαμε και βαδίζουμε για τη μαγευτική νιότη που αρχίζει στα 20! Και όπως όλοι οι 20χρονοι, έτσι κι εμείς θέλουμε να το γιορτάσουμε με πολλή μουσική, και μαζί με τους καλούς μας φίλους!

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο ΠΟΡΕΙΑ θα ξεκινήσουν φέτος και θα κορυφωθούν του χρόνου. Έτσι, τους επόμενους μήνες, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη σκηνή μας σημαντικούς μουσικούς, παλιούς συνεργάτες μας που έγραψαν μουσική για παραστάσεις μας, καθώς και νεότερες γνωριμίες που θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής του Γιούγκερμαν!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα μεσημέρια Κυριακής ως εξής:

 

 ARIZONAmulató*

Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 15.00

Ο σημαντικότατος πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης και ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος θα μας ταξιδέψουν με συνθέσεις από τα μουσικά ρεύματα που επικρατούσαν στην Ευρώπη του Γιούγκερμαν και στην Αμερική του Ευγένιου Ο' Νηλ.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, δάσκαλος τζαζ πιάνου στην Ακαδημία Sibeliusτου Ελσίνκι και Επίκουρος Καθηγητής τζαζ πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δισκογραφικές δουλειές.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:https://poreiatheatre.com/plays/giwrgos-kontrafoyrhs-arizona-mulato/

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο: http://www.kontrafouris.com

*Arizonamulató: Το καμπαρέ «Arizona», που επισκέφτηκε ο Γιούγκερμαν,ήταν διάσημο νυχτερινό κέντρο πολυτελείας του Μεσοπολέμου στη Βουδαπέστη. Στα τραπέζια του συνωστίζονταν πρέσβεις, πολιτικοί από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, Ρώσοι εμιγκρέδες, ακόμη και πρίγκιπες.

 

Vildandendukkernedpå havetsbunn*

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 15.00

Η Nalyssa Green, που συνέθεσε τη μουσική για τις παραστάσεις μας Αγριόπαπια και Το Ευχαριστημένο, θα παίξει κομμάτια από τις παραπάνω παραστάσεις, καθώς και άλλα δικά της τραγούδια που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό! Η αυτοδίδακτη μουσικός παίζει πλήκτρα, κιθάρα, θέρεμιν και τραγουδά, έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ: τα “Barock” και “The Seed”, καθώς και το πρόσφατο και πρώτο της ελληνόφωνο “Μπλουμ”.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: https://poreiatheatre.com/plays/nalyssa-green-vildanden-dukker-ned-pa-havets-bunn/

Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια:

https://www.facebook.com/nalyssa.green/

http://inner-ear.gr/el/artists/nalyssa-green/

* «Η αγριόπαπια βουτάει στον βυθό της θάλασσας», στα νορβηγικά. Η φράση, εμπνευσμένη από την Αγριόπαπια του Ίψεν, αποτελούσε τον στίχο μουσικού κομματιού που συνέθεσε η NalyssaGreen για την παράσταση του έργου στο θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.

 

 

Back to where we started from!

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 15.00

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ethnic μουσικής διεθνώς, ο αγαπητός στο κοινό και ξεχωριστός τραγουδοποιός, συνθέτης και ουτίστας ΧάιγκΓιαζιτζιάν, με τη συνοδεία μερικών από τους μουσικούς του, θα μας θυμίσει μουσικές από τις πρώτες μας παραστάσεις Το κτήνος στο φεγγάρι και Φρεναπάτη, που έχει υπογράψει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από όλο το εύρος της καριέρας του.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:https://poreiatheatre.com/plays/xaigk-giazitzian-back-where-we-started/

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο: http://www.haigyazdjian.com/

 

Τιμές Εισιτηρίων:  10 ευρώ γενική είσοδος.

*Για τους συνδρομητές του θεάτρου η είσοδος είναι δωρεάν.

Γίνε Φίλοςτου Πορεία: https://poreiatheatre.com/content/members/

*Θα ακολουθήσει κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου και γνωριμία με τους καλλιτέχνες

 Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

 Περισσότερες πληροφορίες: Εδώ