Αρχική Νέα "Έφυγε" ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς

"Έφυγε" ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς

1326

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς σε ηλικία 83χρονών.

Πριν ενάμιση χρόνο είχε ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι του, υποβλήθηκε σε επέμβαση και έμεινε για ένα διάστημα μακριά από το θέατρο. Τότε είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το θέατρο. Η υγεία μου έχει βελτιωθεί και περιμένω τη στιγμή που θα επιστρέψω στη σκηνή. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ. Ο καναπές προμηνύει ότι περιμένεις τον θάνατο».

Το δυσάρεστο γεγονός ανέφερε και η Δανάη Μπάρκα, η οποία αποχαιρέτησε τον ηθοποιό με μία φωτογραφία που πόσταρε στα social media κι έγραψε: «Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θα θυμάμαι την ευγένεια και το χαμόγελό σου στην αυλή του σπιτιού μας».

Πριν από περίπου 24 χρόνια, ο Τρύφων Καρατζάς ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς Λαβ Σόρρυ, ενός σίριαλ που έγραψε τηλεοπτική ιστορία τη δεκαετία του ’90. Είχε 60 χρόνια πορείας στον χώρο της υποκριτικής, στη διάρκεια των οποίων έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και σειρές.

Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου1935 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, μετά τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Φιλμογραφία

Ερωτικές ιστορίες (1959)
Ο εμποράκος (1967) [Γρηγόρης Κωνσταντινίδης]
Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967) [Ρομπούλης]
Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν   (1968)
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Σκιές στην άμμο (1970)
Βία & γοητεία (1989) [Αργύρης Κοσμίδης]
Ζιγκολό (1993)
Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001) [Βύρων Δελαφράγκας (Γιάννης Νικολάου)