Μαθήματα υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο

ΘΕΜΑ : Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Θα αναπροσδιορίσουμε την έννοια της "μεθόδου" και μέσο της αρνητικής εκμάθησης (via negativa), θα ξεκαθαρίσουμε τα κατάλοιπα τον διαφόρων τεχνικών και θα αναδομήσουμε έναν καθαρό δρόμο προσέγγισης του έργου και του ρόλου μέσα από της δικές μας αναφορές.

Όπως κάθε τέχνη και κάθε επιστήμη εξελίσσεται, έτσι και το θέατρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πώς όμως εξελίχθηκε η υποκριτική τον τελευταίο αιώνα; Πως φτάσαμε από το Στανισλάφσκι και το Θέατρο τέχνης της Μόσχας στον Λι Στράσμπεργκ και το Actor studio; Πως επηρεάζει ο κινηματογράφος το σύγχρονο παίξιμο;

‘Ετσι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα άκρα αναζητώντας την βαθύτερη ενέργεια που φέρει ο ηθοποιός πάνω στην σκηνή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς. Η επιλογή θα γίνει μετά από αποστολή βιογραφικού και ακρόαση.

Τοποθεσία:

Θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις ( Ιάκχου 19 , Γκάζι )

Ημερομηνία:  3/6/17-25/6/17 κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00-17:00

Πληροφορίες – αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943110214

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 28 Μαιου

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το εθνικό θέατρο. Έχει διδάξει υποκριτική στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στο «Ακαδημία Πλάτωνος» .Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και είναι ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου Tempus Verum αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου TempusVerum-Εν Αθήναις.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής στο "2ο Reborn in Athens"
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν»