Μια μοναδική βραδιά στον «Ελληνικό Κόσμο» με τη σπουδαία ηθοποιό Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και κοινωνικά μηνύματα η πολυβραβευμένη ηθοποιός και πρέσβειρα της UNICEF Βανέσα Ρεντγκρέιβ παρακολούθησε την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κυρίας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Εμφανώς εντυπωσιασμένη, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δε σταμάτησε να χειροκροτεί κατά τη διάρκεια της παράστασης, ενώ στο τέλος δήλωσε ότι ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχει δει. «Το κομμάτι που περιγράφει την καταστροφή της πόλης, είναι νομίζω πανομοιότυπο με την πραγματική καταστροφή που συνέβη στη Σμύρνη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ρεντγκρέιβ και εξήρε τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε: «Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με ιδιαίτερη ευαισθησία για το προσφυγικό, φιλοξένησε στον “Ελληνικό Κόσμο” την κυρία Ρεντγκρέιβ ευελπιστώντας ότι η επίσκεψή της θα ενισχύσει το διεθνές κύμα υποστήριξης προς τη χώρα μας. Για την επιτυχία αυτού του στόχου, το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις στήριξης και ένταξης με άξονες την Παιδεία και τον Πολιτισμό».

Ιδιαιτέρως φορτισμένη και η κυρία Ντενίση μίλησε για το δράμα των προσφύγων, που αναβιώνει κάθε βράδυ μέσα από την παράσταση. “Είμαστε η πιο φτωχή χώρα που έχει δείξει τον μεγαλύτερο ανθρωπισμό. Οι κάτοικοι των νησιών μας ή υπήρξαν πρόσφυγες οι ίδιοι ή φιλοξένησαν πρόσφυγες. Ο λαός είναι αυτός που έχει κάνει το σπουδαίο έργο. Θα χαρώ πολύ να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης η Λέσβος για παράδειγμα”.

Οι παραστάσεις του έργου “Σμύρνη μου αγαπημένη”, παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ.
 212 254 0000

http://www.facebook.com/smyrnh.moy.agaphmenh

Προηγούμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Σκακιστική Νουβέλα"
Επόμενο άρθροΣεμινάριο δημιουργικής/καταστροφικής γραφής με τον Γιάννη Αντάμη