Ντοκιμαντέρ με τις ιδέες του Έλληνα Φιλόσοφου Γκουρτζίεφ μέσα από την Θεατρική Εμπειρία της Ομάδας ΡΟΔΑ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΕΤΖΗ

H StudioBauhaus ανακοινώνει με χαρά την προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο Κέντρο του Κύκλου” στον κινηματογράφο Τριανόν τo Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Θα ακολουθήσει Q&A παρουσία του σκηνοθέτη Ορφέα Περετζή με θέμα Παρατήρηση και Ψυχολογία.

To ντοκιμαντέρ είναι μια σπάνια καταγραφή των ιδεών του Έλληνα φιλόσοφου Γκουρτζίεφ μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

Εισηγητής: Γιώργος Σπυρούλης

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Το ντοκιμαντέρ βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών, από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τον Οκτώβριο 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ στα παρασκήνια, κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές τους εκτός θεάτρου. Κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ για τους περισσότερους το θέατρο αποτελεί τρόπο να φτάσουν τα όριά τους.

Όπως ανάφερε ο σκηνοθέτης κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ήθελε να καταγράψει αυτό που βίωσε μέσα στην ομάδα. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί φόρο τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την επιρροή στον άνθρωπο που μέσα από την τέχνη ελπίζει να έρθει πιο κοντά σε κάτι ανώτερο.  Το επίκεντρο είναι η εσωτερική αναζήτηση των μελών της ΡΟΔΑ μέσα από το θέατρο και την έκσταση που δημιουργείται στα παρασκήνια και στη σκηνή σε κάθε παράσταση.

O Ορφέας Περετζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ψυχολογία στο Stirling της Σκωτίας, Φιλμ και Βίντεο στο UCCA της Αγγλίας και Σεναριογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μικρού μήκους. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (2007) με την ταινία Small Talk, η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους της χρονιάς από το Royal Television Society της Αγγλίας. Η μικρού μήκους στην Ελβύν (2014) βραβεύτηκε από την Πανελληνία Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική.

Η εταιρία παραγωγής StudioBauhaus παράγει και υποστηρίζει οπτικοακουστικά έργα - μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, promos, και animation. Πλήρεις παραγωγικές και δημιουργικές υπηρεσίες, με ένα μεγάλο εύρος ταλαντούχων συνεργατών. Πρόσφατες παραγωγές περιλαμβάνουν τη δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη "Ζιζοτέκ", συμπαραγωγή για τη προτεινόμενη για Οscar ταινία animation "Loving Vincent", και post production για την εκπομπή της documenta14, ΚΕΙΜΕΝΑ (ΕΡΤ2).

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ