Ο Άντερς Λουστγκάρτεν στο θέατρο του Νέου Κόσμου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Στην Αθήνα και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα βρίσκεται την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Άντερς Λουστγκάρτεν, συγγραφέας του έργου Λαμπεντούζα.

anders-lustgarten1

Θα παρακολουθήσει την παράσταση (ώρα έναρξης 21:15) και στη συνέχεια θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και τους δημοσιογράφους του 105,5 Στο Κόκκινο Χρυσόστομο Λουκά και Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

Ο Άντερς Λουστγκάρτεν (Anders Lustgarten) είναι Βρετανός θεατρικός συγγραφέας. Γεννημένος από Αμερικανούς γονείς ουγγροεβραϊκής καταγωγής, σπούδασε κινέζικη ιστορία στην Οξφόρδη και έκανε διδακτορικό στο ίδιο θέμα στην Αμερική. Εκεί, μετά το πέρας των σπουδών του, άρχισε να διδάσκει θέατρο σε φυλακισμένους και στράφηκε ο ίδιος στη θεατρική γραφή. Από το 2007 έχει γράψει συνολικά 22 έργα, για το Ρόγιαλ Κορτ, το θέατρο Σόχο, το Μπόλτον Όκταγκον, το Εθνικό Θέατρο κ.α. Επίσης έχει δουλέψει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Παράλληλα ασχολείται με τον διεθνή πολιτικό ακτιβισμό και ιδιαίτερα με το ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχει κερδίσει το βραβείο Κάθρην Τζόνσον, ενώ το 2011 πήρε το βραβείο Χάρολντ Πίντερ για νέους συγγραφείς για το έργο If You Don't Let Us Dream, We Won't Let You Sleep (Αφού δε μας αφήνετε να ονειρευτούμε, δε θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε), που ανέβηκε στο Ρόγιαλ Κορτ το 2013. Η Λαμπεντούζα γράφτηκε ύστερα από παραγγελία του θεάτρου Σόχο του Λονδίνου, στο πλαίσιο αφιερώματος στο σύγχρονο πολιτικό θέατρο. Ανέβηκε στο Σόχο την άνοιξη του 2015 και επαναλήφθηκε στο Hightide Festival το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε από το κοινό.

Θέατρο του Νέου Κόσμου