Ο ηθοποιός Ιορδάνης Καλέσης μιλά για την παράσταση «Καραϊσκάκης: ο παρεξηγημένος ήρωας»

Η συμμετοχή μου στην παράσταση «Καραϊσκάκης, ο παρεξηγημένος ήρωας» του Γιάννη Κωσταρά αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία, αλλά και μία συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας μου με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Μάνο Αντωνίου, που εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και το δύσκολο ρόλο να υποδυθεί τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του ήρωα της ελληνικής επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Εκτός όμως της γνωριμίας, ιδιαίτερη χαρά αισθάνομαι και για έναν ακόμη λόγο. Διότι το ανέβασμά της παράστασης αυτής δε μένει σε μια ωραιοποίηση του εθνικού μας ήρωα αλλά εμβαθύνει περισσότερο στα ψυχολογικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Η συμμετοχή δε της γνωστής συνθέτριας Ζωής Τηγανούρια που ντύνει μουσικά το έργο και εμφανίζεται ζωντανά επί σκηνής μαζί με τον Στέλιο Γενεράλη, αναβαθμίζει σημαντικά τη θεατρική πρότασή μας.

Εμένα, μου δίνεται η δυνατότητα να υποδυθώ κάποιους ήρωες της εποχής σε αλλεπάλληλες μικρές σκηνές αλλά και έναν αγαπημένο κωμικό ρόλο έκπληξη, αυτόν του Καραταΐτη, ενός Τούρκου απεσταλμένου του Αλή Πασσά, που ζητάει από τον Καραϊσκάκη σε κάποια φάση του πολέμου, να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Η συνέχεια επί σκηνής… κάθε Τετάρτη, με τα πιστοποιητικά και τις μάσκες μας, πολύ κέφι, ζωντάνια και συγκίνηση, στις 8 και τέταρτο το βράδυ, στο Θέατρο της Ημέρας, όπου ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ο βίος ενός από τους σημαντικότερους ήρωες της εθνικής μας απελευθέρωσης.

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλικό Θέατρο | Καλλιτεχνικός απολογισμός του 2021
Επόμενο άρθροΚριτική για την παράσταση "Όλo Σπίτι, Κρεβάτι κι Εκκλησία"