Οι «Όρνιθες» νίκησαν τη βροχή και αποθεώθηκαν στην Επίδαυρο

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη ενθουσίασαν το κοινό που αψήφησε το βροχερό καιρό και παρακολούθησε την πρεμιέρα του ΚΘΒΕ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ενώ ακολουθούν άλλες δύο παραστάσεις το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, όρθιοι οι θεατές, δεν άφηναν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να φύγουν από τη σκηνή, ενώ οι επευφημίες και τα ηχηρά «μπράβο» για τις ερμηνείες αλλά και τη χαρισματική σκηνοθετική προσέγγιση του έργου από τον  Γιάννη Ρήγα, κράτησαν πολλά λεπτά μετά το τέλος της παράστασης.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν μια παράλληλη ιδανική εικαστική Πολιτεία, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το ΚΘΒΕ, εν μέσω κορονοϊού, ως δώρο για το Θέατρο.

Την έκθεση «ΟΡΝΙΘΟ/ΘΕΟΜΑΧΙΑ- ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΜΗΝΟΥΣ», που ταξίδεψε κι αυτή έως την Επίδαυρο με έργα που έχουν υπερβατικά τη δύναμη των «φτερών» της ψυχής των απόδημων καλλιτεχνών.

Παρούσα στην Επίδαυρο κι η διεθνής εικαστικός Λίζα Σωτίλη που υποδεχόμενη απ' τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Νίκο Κολοβό, παρακολούθησε την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 7/8/20 και περιηγήθηκε στην παράλληλη Έκθεση του ΚΘΒΕ με έργα Ομογενών Καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο στην οποία συμμετείχε κι η ίδια με το έργο "Βουκεφάλας".

Πληροφορίες για την παράσταση: Εδώ

Προηγούμενο άρθροMeeting event από το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ
Επόμενο άρθροΤο ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο