Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

''Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017:

ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη "

 Βιωματικά Εργαστήρια,

Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,

Παραστάσεις, Δρώμενα, Συζητήσεις

 Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (IDEA Day) και καλεί τα μέλη του αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα, το θεατρικό παιχνίδι σε οποιαδήποτε διαδικασία τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης να το γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κάθε βαθμίδας κ.ά.

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση – 27 Νοεμβρίου είναι από το 2008 η συνέχεια και εξέλιξη της ετήσιας ημερίδας "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις" που από το 1999  οργάνωνε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κάθε Φθινόπωρο καθώς και της "Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση" που γιόρταζε στις 28/3 από το 2005 μέχρι και το 2007.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συντονίζει τις δράσεις στην Ελλάδα σε αρκετές πόλεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Το 2017 στις εκδηλώσεις στην Ελλάδα συμμετέχει και το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ημερίδες, Διημερίδες με σχετικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια καθώς και Παραστάσεις και Δρώμενα θα οργανωθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Τρίπολη με ελεύθερη είσοδο και τον τίτλο:

‘’Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017:

ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη’’

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά πόλη:

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

 Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τις εκδηλώσεις ανά πόλη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση προς τα σχολεία, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, 2017.

Προηγούμενο άρθροΑκρόαση από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Αθηνά
Επόμενο άρθροIt's SHOWTIME! o Γιώργος Κωνσταντίνου την Πέμπτη 23/11 στις 20:30 στον ΙΑΝΟ