Παράλληλες δράσεις στο θέατρο "Διέλευσις" για το Σεπτέμβριο 2015

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2015

 

 Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00

 Παρουσίαση βιβλίου

Ανήσυχες Σκιές

Από το Φαινόμενο της Μόρας & τα Φαντάσματα στο Πρόβλημα του Θανάτου

ομιλητής: Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, συγγραφέας)

διευθυντής εκδόσεων Δαιδάλεος

 Ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης μέσα από τη φιλοσοφία, την πατερική θεολογία και την ψυχολογία του βάθους, παρουσιάζει τη Δυτική ιστορία της νεκρολογίας και του Άλλου Κόσμου, από τους Προϊστορικούς χρόνους μέχρι την αρχαία Βαβυλώνα, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Διηγείται εμπειρίες από τους θανατοναύτες του

Βυζαντίου, τα Μεσαιωνικά οράματα του Άδη, σύγχρονες μαρτυρίες και περιστατικά, καταθέτει τις νεώτερες Παραψυχολογικές έρευνες, εξετάζει την ψυχολογία των αλαφροΐσκιωτων, τη φυσική του Αστρικού Πεδίου, όπως επίσης μας ξεναγεί στις διαφορετικές ερμηνείες που έδωσαν οι μεγάλες Σχολές του Εσωτερισμού για το πρόβλημα του θανάτου, δηλαδή γι’ αυτό που ακολουθεί τη ζωή.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 - 19 Νοεμβρίου 2015

 Χρήστος Ραφτόπουλος

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας / Αφιέρωμα

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη Χρήστου Ραφτόπουλου, ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην μνήμη του, με έργα ζωγραφικής από την τελευταία του έκθεσή Watercolors που πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί Morgan Art Conulting, φωτογραφικά έργα από την ατομική του έκθεση The Children of Ulysses στο κέντρο μοντέρνας τέχνης της Ιλεάνας Τούντα καθώς και αντιπροσωπευτική του δουλειά από την ατομική του έκθεση Flowers στην ίδια γκαλερί.

Τα έργα που φιλοξενούμε μας διέθεσε ευγενώς ο γιός του Emmanuel Guerrini και είναι από την προσωπική συλλογή του Χρήστου Ραφτόπουλου.

Είσοδος ελεύθερη

 


Πέμπτη 24 Σεμπτεμβρίου 2015

 Οmikron project

«Αυτοσχεδιασμοί σε jazz μονοπάτια

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους Omikron Project από την Ολλανδία.

Οι Omikron Project είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο κλπ., με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων. Η βασική ιδέα είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στην Jazz.

Σε αυτή την εκδήλωση το σχήμα θα απαρτίζεται από τους Νίκο Τσιλογιάννη στα κρουστά, παλιό μας γνώριμο στην ελληνική μουσική σκηνή από τις συνεργασίες του με Idols, Μπουρμπούλια, Διονύση Σαββόπουλο, Ντέμη Ρούσσο, Παύλο Σιδηρόπουλο κλπ, τον συνθέτη Alex Δρόσο, από το Παρίσι, στο σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone, τον Ολλανδό Henk Spies στο σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά, και τον Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσσο & ηλεκτρονικά, γνωστό μας από τις συνεργασίες του με τους Κάτω Από Το Δέντρο, Δ. Πουλικάκο, 667, Echo Tattoo κλπ.

Η παρουσία των Omikron Project στην Ελλάδα ανοίγει έναν καινούριο δρόμο στα μουσικά δεδομένα της jazz στη χώρα μας, καθώς βασίζεται πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς ήχων και οργάνων. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ή

Είσοδος 3 ευρώ

 

 

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

 Η Ζανέτ Καπούγια ερμηνεύει το Canto General

Το οριακό για την ποίηση «Canto General», του Νομπελίστα Xιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα, μελοποιημένο από τον πολύτιμο οικουμενικά Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει η Ουρουγουανή Ζανέτ Καπούγια την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο «διέλευσις».

Στη συνέχεια θα μας ταξιδέψει στη μαγεία του fado ερμηνεύοντας με το πάθος μιας γνήσιας latin φωνής Violetta Para, Mercedes Sosa, Amalia Rodrigues κ.α.

Είσοδος 10 - μειωμένο 7 €

 

 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Βράβευση Κικής Σεγδίτσα

Ένα ακόμη βραβείο… Η διακεκριμένη δημοσιογράφος, σεναριογράφος, στιχουργός και ποιήτρια βραβεύεται σε μια ξεχωριστή τελετή από τον κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Θα γίνει αναφορά και παρουσίαση του έργου της από γνωστούς καλλιτέχνες.

Είσοδος ελεύθερη

 

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»

Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: [email protected] | www.dieleusis.gr

Προηγούμενο άρθροΑυλαία στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροOPEN SEPTEMBER 4