Παραμυθοεργαστήρι για παιδια

Εργαστήρι αφήγησης λαϊκών παραμυθιών και δραστηριοτήτων.

Βάλαμε σκοπό να δοκιμάσουμε την γεύση των λαϊκών παραμυθιών. Να μυρίσουμε την ευωδία που αναδύουν τα σύμβολά τους, να γλυκαθούμε από την παρηγοριά του λόγου τους, αλλά και να διασκεδάσουμε παίζοντας συντροφιά τους.

Γι΄αυτό καλούμε τους μικρούς μας φίλους να μας συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι. Θα δοκιμάσουμε παραμύθια και παιχνίδια που ‘’γαργαλούν’’ την φαντασία και χορταίνουν την δημιουργικότητα.

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά.

Σε κάθε συνάντηση οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Γνωρίζουν πανέξυπνα ζωάκια με ανθρώπινη λαλιά, τοσοδούληδες ήρωες, μαγικά αντικείμενα και πριγκίπισσες με βασιλόπουλα. Ύστερα, πάντα με αφορμή το παραμύθι, ακολουθούν παιχνίδια γνωριμίας, φαντασίας, συναισθημάτων αλλά και παιχνίδια λόγου και δημιουργικής γραφής.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ξεχωριστό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού αλλά και με  την τέχνη της αφήγησης. Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από το παραμύθι. Μία ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας.

Θεματική εργαστηρίου «Ζωάκια σε μαγικούς ρόλους»

Καλλιτεχνική Ομάδα << ΘΕ-ΛΟ>>

Διάρκεια εργαστηρίου : 60 λεπτά