Οδηγίες

Αρχείο Παίχτηκε από 23/03/2018 έως 01/04/2018
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μπαμπίλης
Σκηνογραφία: Δάφνη Αηδόνη
Κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη
Ερμηνεύουν: Άλκης Ζούπας, Θανάσης Κριτσάκης, Δήμητρα Λούπη, Θεανώ Μεταξά

Περιγραφή

Στον χώρο του πρώην Εργοστάσιου Ζαχαροπλαστικής, το ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ παρουσιάζει την εναρκτήρια παράσταση του, εγκαινιάζοντας το ως παρασκευαστήριο για τις τέχνες.

Μια παράξενη οικογένεια, μία διόλου τυχαία συνάθροιση ατόμων, προερχόμενη από τις σελίδες του βιβλίου του Julio Cortázar Ιστορίες των Κρονόπιο και των Φάμα (μετάφραση: Ελένη Χαρατσή, Ύψιλον, 1996), μας καλεί να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις με τα πράγματα και τις λέξεις που κείτονται - τι γελοιότητα- μπροστά μας ανάσκελα.

Περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ

/Τι ήχο, άραγε, κάνει η μαϊμού μέσα μου;/

/Υπάρχει κάποιο καθησυχαστικό ''καληνύχτα'' που δίνει σήμα ότι τελείωσε - τελείωσες - τελειώσαμε το παζλ;/

 

Τα λάθη που διαπράττουμε αποδεχόμενοι την επιφανειακότητα της καθημερινής ζωής, η παγίδα της παθητικότητας, οι υπερβολικά συγκεκριμένοι ορισμοί που καταλήγουν να περιορίζουν την οπτική μας για τα πράγματα, η απουσία της αναζήτησης του μυστικού σε όλα τα πράγματα που μας περιβάλλουν (από τον πίνακα Ιερός και επίγειος Έρωτας του Τιτσιάνο, μέχρι το μεταλλικό κουταλάκι του καφέ) μπαίνουν στο στόχαστρό τους, με μια γλώσσα που, αν και ψυχρή, διατυπώνεται με στοργή και με τις καλύτερες προθέσεις.

Καθώς αναζητούν διελεύσεις ανάμεσα στη συνήθη πραγματικότητα και το παράδοξο, αναδύονται υβριδικές καταστάσεις, φορείς πολλαπλών αφηγήσεων και νοημάτων, θραυσματικά δομημένες σε επιμέρους συνέχειες.

Σε μας, τοποθετημένοι σχεδόν ακούσια στο μονοπάτι αυτών των ανακαλύψεων, δεν μένει άλλη θεραπεία από το να τους ακολουθήσουμε.

 

 

*Το ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ είναι ένα σύγχρονο παρασκευαστήριο παραστατικών τεχνών.

Στεγάζεται στον παλιό χώρο του ιστορικού Εργοστάσιου Ζαχαροπλαστικής Απαράμιλλον που πλέον λειτουργεί στο νέο του κατάστημα.

Το ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ αποτελεί την βάση του δημιουργικού του πυρήνα, ενώ ταυτόχρονα έχει φιλοξενήσει ερευνητικά εγχειρήματα, κάτω από τον τίτλο “#2 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ” προσφέροντας τον χώρο και τον χρόνο για δημιουργική έρευνα, χωρίς το άγχος του αποτελέσματος, χωρίς την υποχρέωση της παρουσίασης, χωρίς τις βεβαιότητες του ενός που διδάσκει τους πολλούς.

Περισσότερα για τον χώρο και τις δραστηριότητές του στο http://cargocollective.com/aparamillon