Ιφιγένεια Lifestyle

Αρχείο Παίχτηκε από 01/06/2018 έως 05/06/2018
Διάρκεια: 60'
Ερμηνεύουν: (με σειρά εμφάνισης) Καλλιόπη Μανδρέκα, Γίτσα Γεωργοπούλου, Πέπη Οικονομοπούλου, Νικήτας Χολόγκιτας, Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Δήμητρα Χασιακή

Περιγραφή

Οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού και η Ζωζώ Λιδωρίκη προτείνουν τη νέα δημιουργία της Πέπης Οικονομοπούλου "Ιφιγένεια Lifestyle" στον καινούργιο δημιουργικό χώρο “Επήρεια - Πολιτισμός”.

Δύο υπό έκδοσιν μονόπρακτα εμπνευσμένα από την εποχή μας, όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί, έγραψε με βιτριολικό χιούμορ η Πέπη Οικονομοπούλου και θα τα παρουσιάσει μαζί με τους συνεργάτες της στις 1, 2, 3, 4 και 5 Ιουνίου.

Περισσότερα

Η  καινούργια δημιουργία της Πέπης Οικονομοπούλου.

 

Λίγα λόγια για το έργο...

Τα δύο αυτά μονόπρακτα, "Ιφιγένεια Life Style" και ο "Χορός των Σκουπιδιών", ζωντανεύουν σε μια παρουσίαση που εκφράζει τον πόλεμο και τον έρωτα, τον  έρωτα και την επιβίωση, την επιβίωση που προκύπτει από τον έρωτα και χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά μέσα: αυτοσχεδιασμούς, σωματικό θέατρο, διαλόγους, χορό, τραγούδι, video.

Αν και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους,, τα συνδέει το ότι είναι εμπνευσμένα από την εποχή μας, όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί, και το υποδόριο χιούμορ που ελοχεύει και στα δύο.

Στο πρώτο η Ιφιγένεια, ξεφεύγει από τους καπνούς του πολέμου που πνίγουν την πατρίδα της και τα κύματα την οδηγούν στα παράλια μιας γαλήνιας και ευημερούσας χώρας. Εκει εντάσσεται στην ζωή ενός μεγαλοαστικού σπιτιού σαν υπηρέτρια. Αλλά όπου ανθίσει ο έρωτας τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά...

Στο δεύτερο μια παρέα από ζητιάνες προσπαθεί ν' ανοίξει εναν σκουπιδοντενεκέ αφού το περιεχόμενό του είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν. Οταν όμως τον ανοίγουν τις περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.

Φωνή: Νικήτας Τσακίρογλου

Στο video εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Βαλεντίνη Λουρμπά, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Henry Kasongo, Γιώργος Σμπυράκης

Video: Δήμητρα Χασιακή