Νέο Ελληνικό Θέατρο

Αρχείο Παίχτηκε από 03/10/2018 έως 24/10/2018
στο Μπιπ
Συγγραφέας: Μαργαρίτα Γουέσελινγκ
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μπακογεώργος

Περιγραφή

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Το θέατρο ΜΠΙΠ εγκαινιάζει τις ημέρες Νέου Ελληνικού Θεάτρου όπου θα παρουσιάζονται με τη μορφή παραστάσεων ή αναλογίου, έργα νέων συγγραφέων. Επειδή τα έργα γράφονται για να ανεβαίνουν στη σκηνή, αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε βήμα στους νέους συγγραφείς ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να ακούν το έργο τους […]

Περισσότερα

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Το θέατρο ΜΠΙΠ εγκαινιάζει τις ημέρες Νέου Ελληνικού Θεάτρου όπου θα παρουσιάζονται με τη μορφή παραστάσεων ή αναλογίου, έργα νέων συγγραφέων. Επειδή τα έργα γράφονται για να ανεβαίνουν στη σκηνή, αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε βήμα στους νέους συγγραφείς ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να ακούν το έργο τους στη σκηνή, να εξελίσσονται αλλά και να μοιράζονται τη δουλειά τους με το κοινό.

3 Οκτωβρίου  «ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ» (παράσταση)
Παίζουν οι Μαρία Γκιώνη και η Ελένη Ανδρεάδου

Μια μαθήτρια γνωρίζει μια άστεγη γυναίκα σε ένα πάρκο. Η μαθήτρια έχει προβλήματα στο σπίτι και το σχολείο που δεν ξέρει πως να τα αντιμετωπίσει, ενώ η άστεγη γυναίκα ψάχνει τον τρόπο να επιβιώσει στο δρόμο μόνη της. Συζητάνε, τσακώνονται και τελικά γίνονται φίλες . Η ομοιότητα των προβλημάτων τους παρ’ ότι τόσο διαφορετικά τις φέρνει πιο κοντά και ανακαλύπτουν η μια μέσα στα μάτια της άλλης αυτό που ψάχνουν. Μια επαφή!
τιμή εισιτηρίου - ενιαίο: 8 ευρώ

 

10 Οκτωβρίου  «ΟΡΦΕΩΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗ» (αναλόγιο)
Παίζει η Ομάδα ΜπακStage

Ένας διαβολάκος, μια λύρα και ένας νέος με ένα σκοπό στο μυαλό του. Μια ιστορία για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για την αγάπη και τον έρωτα. Ένα ταξίδι στο φανταστικό, μια κατάβαση στον Άδη και η επιστροφή στον κόσμο των ζωντανών.  Τι θα γινόταν αν ο Ορφέας ζούσε στις μέρες μας και έψαχνε να βρει την Ευρυδίκη; Μια ιστορία για τη δύναμη της μνήμης και της αγάπης.
τιμή εισιτηρίου - ενιαίο: 5 ευρώ

 

17 Οκτωβρίου  «ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΥΝΕΛ» (αναλόγιο)
Παίζει η Ομάδα ΜπακStage

Η κυβέρνηση σκάβει τούνελ κάτω από το σπίτι του Γιάννη και αυτός παλεύει να προστατέψει τη γη του από τους σεισμούς και τα εκρηκτικά που βάζουν την περιουσία του σε κίνδυνο. Οι φίλες του Γωγώ και Σοφία, ανησυχούν για την υγεία του και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τον βοηθήσουν αλλά τίποτα δεν λειτουργεί. Κουτσομπολιά και ιστορίες σε μικρό χωριό της Ελλάδας μπλέκονται περισσότερο όταν στην προσπάθειά τους να σώσουν τη γη του Γιάννη ανακαλύπτουν κάτι που δεν περίμεναν… Οι σχέσεις στο χωριό θα αλλάξουν για πάντα!
τιμή εισιτηρίου - ενιαίο: 5 ευρώ

 

24 Οκτωβρίου  «ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ» (αναλόγιο)
Παίζει η Ομάδα ΜπακStage

Ο ήλιος είναι τόσο καυτός που καίει τα φτερά των σκόρων που ζουν στη σπηλιά μιας κοιλάδας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση αφού δεν μπορούν να πετάξουν και να βρουν τροφή. Μια πεταλούδα τους ενημερώνει για μια επέμβαση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, μια επέμβαση που κάνει τα φτερά διάφανα και ανθεκτικά στις ακτίνες του ήλιου. Θα αποφασίσουν να κάνουν την επέμβαση αυτή ή θα προτιμήσουν να μείνουν στην σπηλιά τους; Πώς αλλάζουν όταν το τέλος πλησιάζει και δεν υπάρχουν επιλογές; Ένα έργο για την κλιματική αλλαγή και τη διαφορετικότητα.
τιμή εισιτηρίου - ενιαίο: 5 ευρώ