...κι εμείς καλύτερα!

Διάρκεια: 70 λεπτά
Κείμενο: Ομάδα ΝΤΟΥΘ
Στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα ΝΤΟΥΘ
Σκηνοθέτης: Βάσια Ατταριάν - Μυρτώ Μακρίδη
Σκηνογραφία: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου
Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου
Ερμηνεύουν: Γιάννης Λατουσάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη
Παίζουν μουσική: Δημήτρης Αποστολακίδης

Περιγραφή

Το έργο μάς μιλάει για την αναζήτηση του νέου και του διαφορετικού, την καθημερινή εξέλιξη,  τη διαφορετικότητα αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Μας δείχνει επίσης ότι το βιβλίο μπορεί να γίνει σύντροφος και σύμμαχός μας στο πιο συναρπαστικό ταξίδι: την ίδια τη ζωή!  

Περισσότερα

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«…κι εμείς καλύτερα!» Ομάδα ΝΤΟΥΘ

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 3-9 ετών

Το πρωτότυπο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και με συνοδεία ζωντανής μουσικής, στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.

Η σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη είναι γεμάτη φαντασία. Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Τάσαινα παρουσιάζεται με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και διάφορα μικρά κρουστά επί σκηνής από τον μουσικό Δημήτρη Αποστολακίδη, που συμμετέχει ενεργά στην παράσταση. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Γωγώ Παπαϊωάννου και Γιάννης Λατουσάκης εντυπωσιάζουν με γοητευτικές χορογραφίες και ζωντανά τραγούδια, σε μια παράσταση με κέφι και αστεία απρόοπτα!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Κάπου μακριά, πέρα απ’ τα βουνά, βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου! Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι κρατάνε κάθε μέρα σχολαστικά τις συνήθειές τους! Ο νεαρός Τζιμ όμως που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη δεν θέλει να κάνει τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα! Οι ενήλικες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά ούτε και η συμμαθήτριά του, η μικρή Λίνα. Ένας παράξενος ταξιδιώτης θα «αναποδογυρίσει» τις συνήθειες των κατοίκων... και όλα θα αλλάξουν όταν η βιβλιοθηκάριος θα του εκμυστηρευτεί ένα μεγάλο μυστικό: σχεδόν 100 χρόνια πριν χάθηκε από τη βιβλιοθήκη ένα σπουδαίο βιβλίο με Όλες τις Γνώσεις του Κόσμου! Το βιβλίο ίσως ξαναβρεθεί αν κάποιος θαρραλέος μπορέσει να λύσει έναν παράξενο γρίφο και προλάβει να το κάνει πριν συμπληρωθούν τα 100 χρόνια. Ο Τζιμ αποφασίζει να λύσει τον γρίφο και η Λίνα πείθεται να τον βοηθήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος μάθουν κι αυτοί για το βιβλίο; Ποιος θα το βρει πρώτος;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ευτυχία Βλάχου
ΑΦΙΣΑ: Δήμητρα Αδαμοπούλου

Ομάδα Ντουθ. Η ομάδα «βαφτίστηκε» Ντουθ το Νοέμβρη του 2012. «Βαφτίστηκε», γιατί η ίδρυσή της δεν ήταν μια απόφαση, αλλά ένα φυσικό επακόλουθο αφότου ξεκίνησε η διαδικασία δημιουργίας της παιδικής παράστασης «ΠΑΤΑΤΑΤΙ». Σ’ αυτή λοιπόν την προσπάθεια, συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι που ταίριαξαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποκτήσουν κοινούς στόχους για το μέλλον αυτής της συνεργασίας. Έτσι, και χωρίς καν να το καταλάβει κανείς, φτιάχτηκε η ομάδα Ντουθ. Το όνομα, τα πέντε αυτά τυχαία γράμματα, κρύβουν την προσπάθεια μερικών φίλων να φτιάξουν πράγματα όμορφα και προσεγμένα με κυριότερο μέλημα το σεβασμό σε αυτό που ο καθένας μας μπορεί και θέλει να προσφέρει. Αυτό που τους ένωσε καταρχάς ήταν η ανάγκη όσων απαρτίζουν την ομάδα Ντουθ να απευθυνθούν στα παιδιά. Η απλότητα, η φαντασία και ο μη ρεαλισμός ενός παραμυθιού, η ακρίβεια του νοήματος, είναι πράγματα που τους εμπνέουν και τους συγκινούν χωρίς προσπάθεια και χωρίς πολλή σκέψη. Θεωρούν επίσης ότι ένα παιδί είναι ο ιδανικότερος θεατής σε μια θεατρική παράσταση, αφού είναι πάντα πρόθυμο να συμμετάσχει σε μια φανταστική ιστορία με όλες τις αισθήσεις. Και ωθεί κι εμάς να μπαίνουμε με την ίδια χαρά σ’ αυτό τον φανταστικό κόσμο. Και την ώρα της παράστασης, αποκτά πραγματικό νόημα όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει.