222

Οι αγνοούμενοι (Los Incontados)

Αρχείο Παίχτηκε από 11/06/2019 έως 12/06/2019
στο Πειραιώς 260
Διάρκεια: 70'
Σύλληψη: Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
Δραματουργική επεξεργασία: Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
Σκηνοθέτης: Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
Σκηνογραφία: Heidi Abderhalden, Rolf Abderhalden
Κοστούμια: Elizabeth Abderhalden
Φωτισμοί: Jean François Dubois
Ερμηνεύουν: Heidi Abderhalden, Agnes Brekke, Andrés Castañeda, Julián Díaz, Jeihhco, Danilo Jiménez, Miguel Molina, Santiago Sepúlveda και η φωνή του Nicolás Cancino

Ειδική συμμετοχή: Lesly Ramírez, Melanie Ramírez, Sofía Rodríguez, Mariana Saavedra, Darío Sinisterra, Sebastián Zúñiga

Περιγραφή

Μετά τον Αποχαιρετισμό, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών, ο κολομβιανός θίασος Mapa Teatro, που διακρίνεται για τη χρήση πολλών διαφορετικών μέσων και αναφορών (θέατρο, βίντεο, εικαστικά, ιστορία, μύθος κλπ.), επανέρχεται με ένα τρίπτυχο που σκιαγραφεί τη ζωή στη σύγχρονη Κολομβία.

Περισσότερα

Mapa Teatro

Τρεις μικρόκοσμοι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Τρία σκηνικά, το ένα εγκιβωτισμένο στο άλλο. Τρεις διακριτοί χώροι που συνθέτουν μια ανατριχιαστική αλληγορία για τη βία στην Κολομβία στο β΄ μισό του 20ού αιώνα. Στον καθένα από τους χώρους ξεδιπλώνεται μια παράξενη φιέστα που αποκαλύπτει την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ γιορτής και βίας, η οποία χαρακτηρίζει τη σύγχρονη κολομβιανή ιστορία. Στο πρώτο μέρος, «Οι αγνοούμενοι», μια παρέα παιδιών μαζεύεται γύρω από το ραδιόφωνο, περιμένοντας την αναγγελία μιας επανάστασης που ποτέ δεν έρχεται. Στο δεύτερο μέρος, «Οι άγιοι αθώοι», ένα παλιό αφρικανοκολομβιανό τελετουργικό μετατρέπεται σε φρενιτιώδη περφόρμανς, με μασκοφόρους άντρες ντυμένους γυναίκες να παρελαύνουν στους δρόμους και να μαστιγώνουν όσους άντρες δεν φορούν γυναικεία ρούχα και μάσκα. Στο τρίτο μέρος, «Ομιλία ενός αξιοπρεπούς άντρα», το φάντασμα ενός δολοφονημένου νονού της μαφίας των ναρκωτικών στέλνει πυρετώδη μηνύματα υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών από την κολομβιανή ζούγκλα. Ένα σουρεαλιστικό, μαγικό, ποιητικό και πολιτικό όραμα της μεταπολεμικής λατινοαμερικανικής ιστορίας.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Βοηθός σκηνοθέτη: Santiago Sepúlveda
Μουσική - Σχεδιασμός ήχου: Juan Ernesto Díaz
Βοηθός ζωντανού ήχου: Alexander Rodríguez
Τεχνική διεύθυνση- Φωτισμοί:  Jean François Dubois
Μοντάζ βίντεο: Luis Antonio Delgado
Ζωντανή βιντεοσκόπηση: Ximena Vargas
Παραγωγή: José Ignacio Rincón, Ximena Vargas
Ευχαριστίες: Camille Barnaud

Φωτογραφίες

Βίντεο