Δε βλέπω - δεν ακούω - δε μιλάω

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2015 έως 25/04/2016
στο Αθηνά
Διάρκεια: 110' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθέτης: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Ερμηνεύουν: Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Σπύρος Σπαντίδας, Σοφία Μανωλάκου

Περιγραφή

Το «Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω» εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Περισσότερα

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Επιμέλεια κειμένου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
Μουσική Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
Φωτογραφίες: ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

71 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια ξεκαρδιστική παράσταση που στην τελευταία ημέρα της έκανε ένα σχεδόν γεμάτο θέατρο να μη σταματάει τα γέλια! Απολαυστικοί και οι τρεις άντρες ηθοποιοί (Πούλης-Αποστολάκης-Σπαντίδας) και άψογοι στο ρόλο τους, με τη συνοδεία της πολύ καλής Σοφίας Μανωλάκου ανέβασαν τη διάθεση και πρόσφεραν εξαιρετικό κωμικό θέαμα!

  2. ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΤΕ ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ .ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!

  3. Μετά από όλες αυτές τις κριτικές που είχα διαβάσει πήγα και εγώ με καλή διάθεση και έφυγα απογοητευμένος από τις προχειρότητες της παράστασης, η οποία παραδόξως δεν έβγαζε γέλιο και από τον τρόπο που φέρονται στους προσκεκλημένους (μας έβαλαν τελευταία σειρά).Απορώ με όλα αυτά τα άτομα που γελούσαν συνεχώς... Ευχαριστώ για την πρόσκληση γιατί αν πλήρωνα για να το δω δεν ξέρω τι θα γινόταν.

  4. παρακολούθησα την παράσταση σήμερα 21/3 και ακόμα πονάει η κοιλιά μου από τα γέλια, αν και την είχα ξαναδεί πριν 2 χρόνια γέλασα και πάλι μέχρι δακρύων, καταπληκτικοί και οι 3 ηθοποιοί (η κοπέλα δυστυχώς όχι και τόσο) ειδικά όμως ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Πούλης ξεχώριζαν. όποιος δεν την έχει δει χάνει!

  5. Πριν απο λιγο γυρισαμε απο την παρασταση, περασαμε απιστευτα με δυο ωρες γελιου. Πολυ ωραιες ατακες και καλες ερμηνειες απο τους ηθοποιους.
    Οι ηθοποιοι ηταν φαννταστικοι και πραγματι αξιζε τον κοπο .
    Ευχαριστουμε πολυ θεατρομανια για την προσκληση.

  6. Xθες 14/03/2016 είδα την παράσταση δε βλέπω-δεν ακούω- δε μιλάω . Ήταν πολύ αστεία, με φοβερές ατάκες και εξαιρετικές ερμηνίες. Πέρασα ένα διασκεδαστικό δίωρο. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση που μου πρόσφερε!

  7. Πολύ καλή κωμωδία με έξυπνες ατάκες! Πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και ιδίως του κ.Πούλη (στο ρόλο του κουφού) και του κ.Αποστολάκη (στο ρόλο του μουγγού). Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

  8. Καλησπέρα σας..να ευχαριστήσω την Θεατρομάνια για την πρόσκληση ....μια απίστευτη κωμωδία με φοβερές ατάκες ....ξεκαρδιστική μέχρι δακρύων ..,.με τον κύριο Πουλή και Αποστολάκη να ζωγραφίζουν πάνω στο θεατρικό σανίδι....να πάτε όσοι μπορείτε να την δείτε ...στις μέρες μας έχουμε ανάγκη το γέλιο....

  9. Ο ορισμός της κωμωδίας! Μια πολύ διασκεδαστική παράσταση που χαρίζει άφθονο γέλιο. Μου άρεσε πολύ, μου έφτιαξε το κέφι και δεν ήθελα να τελειώσει. Πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, έξυπνο κείμενο κι αστείες ατάκες. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν ανάγκη να περάσουν καλά και να γελάσουν μέχρι δακρύων!

  10. Παρακολούθησα την παράσταση εχθές 25/1/16. Ίσως η καλύτερη κωμωδία που έχω δει τα τελευαταία χρόνια!! Απίστευτο-Απίστευτο-Απίστευτο γέλιο!!. Το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Τόσο, που κάποιες στιγμές δεν καταφέρναμε ν΄ακούσουμε τους ηθοποιούς. Πήγα προετοιμασμένη όσον αφορά τον Πούλη (ήξερα ότι θα είναι εξαιρετικός), αλλά η αποκάλυψη ήταν ο Αποστολάκης!! Αν και τον έχω ξαναδεί στο θέατρο, σ΄αυτή την παράσταση είναι απλά εκπληκτικός. Αν θέλετε να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας με κέφι, δείτε το οπωσδήποτε !! Γέλιο μέχρι δακρύων!
    Ευχαριστώ Θεατρομάνια!!

  11. Ο ορισμός της κωμωδίας! Μια πολύ διασκεδαστική παράσταση που χαρίζει άφθονο γέλιο. Μου άρεσε πολύ, μου έφτιαξε το κέφι και δεν ήθελα να τελειώσει. Πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, έξυπνο κείμενο κι αστείες ατάκες. Ξεχωρίζει ο Πουλής (κουφός) που δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και προσφέρει το περισσότερο γέλιο. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν ανάγκη να περάσουν καλά και να γελάσουν μέχρι δακρύων! Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

  12. Πήγαμε και είδαμε την παράσταση στις 4/1/2016 και πραγματικά γελάσαμε πάρα πολύ.Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί και ξεχώρισαν οι κ.Αποστολάκης και κ. Πούλης. Πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος την παράσταση,θα περάσει καλά και θα γελάσει με την καρδιά του.Το αρνητικό όμως ήταν ότι οι θεατές που είχαν πρόσκληση (ήταν πολλοί)κάθονταν υποχρεωτικά σε σπαστές πλαστικές καρέκλες(μικρές και άβολες) περιμετρικά του θεάτρου,στην πλατεία.Ευτυχώς λίγο πριν το διάλειμμα αποχώρησαν κάποιες κυρίες και μας παραχώρησαν τη θέση τους ,γιατί σίγουρα θα φεύγαμε κι εμείς(πόνεσε η μέση μας),όπως άλλωστε αποχώρησαν και αρκετοί που έπρεπε να καθίσουν στις πλαστικές καρέκλες.Επίσης, το θέατρο γεμάτο και εννοείται ότι οι κανόνες ασφαλείας είχαν καταπατηθεί,αφού όταν τελείωσε η παράσταση έπρεπε να απομακρυνθούν οι πλαστικές καρέκλες για να φύγουμε.Καλή Χρονιά σε όλους και ευχαριστούμε θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

  13. Αυτό που με έκανε να θέλω να δω την παράσταση είναι ότι παίζεται για 7η συνεχή χρονιά. Έλεγα "τόσοοοο καλή είναι;;;;;;;;". Απόψε διαπίστωσα ότι όντως τόσοοοοοοοοοοοοοοοο κι άλλο τόσοοοοοοοοοοοοο καλή είναι. Εξαιρετικές ερμηνείες όχι μόνο φωνητικά αλλά με όλα τα μέρη του σώματος ακριβώς επειδή οι ρόλοι είναι ιδιαίτεροι και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στο τέλος, που μας θυμίζει ότι η ετυμολογία της λέξης άνθρωπος είναι άνω + θρώσκω (=κοιτάω ψηλά) κάτι το οποίο αρκετοί προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Ειλικρινά από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει. Όχι ένα, ούτε δύο αλλά πολλά ευχαριστώ στη Θεατρομάνια! Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρες που είναι εύχομαι στους διαχειριστές αλλά και σε όλα τα μέλη της κοινότητας ευχές για μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά.

  14. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ο ορισμός της κωμωδίας!!!!!Γελάσαμε με την ψυχή μας μέχρι δακρύων, απολαύσαμε την κάθε σκηνή, την κάθε ατάκα, την κάθε γκριμάτσα των τριών ηθοποιών.Και οι τρεις ήταν υπέροχοι και απέδωσαν εύστοχα το ρόλο τους με αποκορύφωμα βέβαια τον Κώστα Αποστολάκη!!!!Μέσω των κωμικών καταστάσεων, η παράσταση καταφέρνει να μεταδώσει το μήνυμα της ζωής, των διαφόρων αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και πως θα ανταπεξέλθουμε με θετική σκέψη, αισιοδοξία και αγάπη πάντα με τη βοήθεια των δικών μας ανθρώπων!!!
    Αντικειμενικά, η παράσταση συγκαταλέγεται στις καλύτερες κωμωδίες και δικαιολογημένα ανεβαίνει για 7η συνεχόμενη χρονιά....
    Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για τις προσκλήσεις!!!!

  15. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, παρακολούθησα απόψε μια πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική κωμωδία, Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω. Εξαιρετικές ερμηνείες και από τους τέσσερις ηθοποιούς.Το έργο αφηγείται τις προσπάθειες τριων ανδρών (ενός, κουφού, τυφλού και μουγγού) να εκφράσουν τον έρωτα τους σε μια κοπέλα, όλα αυτά με πολλά κωμικά "εμπόδια".

  16. Παρακολούθησα την παράσταση εχθές , μετά από δύο χρόνια που το 'χα στο μυαλό μου. Εκπληκτική!!! Το θέατρο γεμάτο και λογικό αφού το έργο σε κρατάει καθόλη τη διάρκεια... Έργο για όλες τις ηλικίες!Σπύρος Πούλης και Κώστας Αποστολάκης απίθανοι... Ευχαριστώ το Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

  17. Παρακολούθησα την παράσταση στις 16/11/2015.Ήταν μια εξαιρετική παράσταση με άφθονο γέλιο.Ο κ.Αποστολάκης και ο κ.Πούλης ήταν φανταστικοί.Το μόνο μείον στην παράσταση ήταν ο ήχος.Πολλές φορές δεν κατάφερνα να ακούσω τα λόγια των ηθοποιών λόγω του γέλιου και του ότι δεν φορούσαν μικρόφωνα.

  18. ευχαριστω την Χρονοπουλου Σωσσανα για την παραχωρηση της προσκλησης της και θεατρομανια για την ευκαιρια που μου εδωσε να παρακολουθησω την πιο αστεια παραστσση της σεζον .δεν βλεπω δεν ακουω δεν μιλαω.Πραγματικα γελασα πολυ .γιαυτο οσοι πιστοι προσελθετε...