Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη

Αρχείο Παίχτηκε από 04/04/2018 έως 04/04/2018
στο Ιδιόμελο
Τραγουδούν: Λίλιαν Τσατσαρώνη
Παίζουν μουσική: Δήμητρα Κακάκη (πιάνο)

Περιγραφή

Την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν , σαν αναστοχασμό στην Εβδομάδα των Παθών , ένα μουσικό – λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, με βασικό άξονα το αριστουργηματικό μυθιστόρημά του  «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» που αποτελεί ένα από τα πιο προφητικά κείμενα  του μεγάλου Έλληνα,  με ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο για την εποχή μας θέμα.

Περισσότερα

Στον ιδιαίτερης αισθητικής  χώρο του Ιδιόμελου, ο κόσμος  του οικουμενικού μας συγγραφέα θα  ξεδιπλωθεί, δραματικά επίκαιρος,  μέσα  από το μυθιστόρημα  «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», αλλά και μέσα από άλλα κείμενά του,  σε μια  βραδιά γεμάτη  λόγο  και μουσική. Η εκλεκτή μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη, με την συνοδεία της  Δήμητρας Κακάκη στο πιάνο, θα ερμηνεύσει  έργα των Caccini, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Fauré, Stradella και  αμερικάνικα spirituals.

Την   επιμέλεια της εκδήλωσης  έχει η Νίκη Σταύρου ,  πνευματική δικαιούχος των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία και θα απαγγείλει αποσπάσματα από το έργο του.

«Άδικα, άδικα, Χριστέ μου, κοντεύουν δυο χιλιάδες χρόνια, κι ακόμα... ακόμα σε σταυρώνουν. Πότε θα γεννηθείς, Χριστέ μου, να μη σταυρωθείς πια, να ζεις μαζί μας αιώνια;»