Αυτά τα χείλη

Αρχείο Παίχτηκε από 31/10/2016 έως 01/11/2016
στο Tempus Verum - Εν Αθήναις
Τραγουδούν: Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος

Περιγραφή

Ένα μουσικό θέαμα με την υπογραφή του πολυσχιδή Μάνου Ελευθερίου, βασισμένο στον έρωτα, την αισθητική και την εναρμόνιση του σύγχρονου με το κλασσικό, του παλιού με το καινούριο.

Περισσότερα

 
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν στη σκηνή του Tempus Verum την παράσταση "Αυτά τα χείλη".

Η Αναστασία Έδεν, μία σπάνια τραγουδίστρια με υψηλές φωνητικές δυνατότητες μαζί με ένα unplugged μουσικό σχήμα σε πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις και εκκεντρικές διασκευές του Άρη Βλάχου. Η εκτέλεση νέων και παλαιότερων συνθέσεων, καθώς επίσης και τραγουδιών του ομώνυμου δίσκου των τριών καλλιτεχνών, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αποτελούν μία νέα μουσική πρόταση βασισμένη στην υφολογία της jazz και της κλασσικής.

Αναστασία Έδεν

Απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης. Δίπλωμα μονωδίας με παράλληλες σπουδές  αρμονίας, βυζαντινής μουσικής, άρπας και πιάνου. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής με τον Σπύρο Σακκά. Ανάμεσα στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται συμμετοχές σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσικές-θεατρικές παραγωγές, σε συνεργασία με σκηνοθέτες όπως οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Κούνδουρος, σε παραστάσεις των Σταμάτη Κραουνάκη και Γιάννη Μαρκόπουλου και σε συναυλίες των Γιώργο Νταλάρα, Ορφέα Περίδη & Μελίνα Κανά, Νίκο Ξυδάκη. Έχει εμφανιστεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Βυζαντινής  Χορωδίας του Λυκούργου Αγγελόπουλου (Δελφοί, εκδηλώσεις για Α. Σικελιανό), καθώς και με το σχήμα Λύραυλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Άρης Βλάχος

Ο Άρης Βλάχος σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Αλίκης Βατικιώτη από όπου αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος « άριστα παμψηφεί ».Συνέχισε τις σπουδές του στο Birmingham Conservatoire -UCE της Αγγλίας με καθηγητές πιάνου τον Victor Sangiorgio και Malcolm Wilson από όπου αποφοίτησε με Postgraduate Diploma in music. Στην επαγγελματική του πορεία έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής και του θεάτρου. Έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση σε διάφορες παραστάσεις και μουσικά προγράμματα με κορυφαίες στιγμές την τελετή λήξης των Special Olympics in Athens στο Καλλιμάρμαρο, το Ηρώδειο  με την παράσταση «Όσα ‘ κάψαν το σανίδι», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση «η εκατομμυριούχος», τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Ηρώδειο με την παράσταση Dario Fo, την ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε τραγούδια του Μάριου Τόκα για σόλο πιάνο και σε μουσική δικιά του την «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη » του Κώστα Βάρναλη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την «Λευκή Δαντέλα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια  συνεργάζεται με την ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα Σπείρα και τον Σταμάτη Κραουνάκη ως ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης.