Αγαπημένο μου Εγώ

Αρχείο Παίχτηκε από 17/01/2020 έως 08/03/2020
στο Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη
Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα)
Κείμενο: Αλέξανδρος Βαλκανάς
Σκηνοθέτης: Νίκος Αμουντζάς
Σκηνογραφία: Elisavet Rammires
Κοστούμια: Ανθή Ζάχου
Μουσική: Anastazios
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, Μάνια Διαγούπη, Λαμπρινή Αγιαννίτου, Παναγιώτης Τυροπάνης

Περιγραφή

Δέκα Μοναχικοί Διάλογοι του Αλέξανδρου Βαλκανά

Περισσότερα

Δέκα ανθρώπινοι τύποι τόσο διαφορετικοί, δέκα χαρακτήρες «της διπλανής πόρτας», καθημερινοί, συνηθισμένοι, τραγικοί και κωμικοί όσο και η ζωή, φυλάνε ένοχα μυστικά, καταπιέζουν πάθη, ασφυκτιούν από μία ανάγκη να εκφραστούν, καταστρώνουν σχέδια εκδίκησης, νοσταλγούν μία ευτυχία περασμένη, τρυφερά παραπονιούνται, πεισμώνουν, διαμαρτύρονται, αλλά κυρίως μιλούν. Μιλούν για να ακουστούν. Χωρίς ανταπόκριση. Δέκα άνθρωποι σε στιγμές εξομολόγησης αναζητούν μάταια ακροατή και ο διάλογος γίνεται μία πολύ μοναχική υπόθεση.

Κοστούμια- κοσμήματα: Ανθή Ζάχου
Σκηνική επιμέλεια- κομμώσεις: Elisavet Rammires
Μακιγιάζ: Ξένια Δασκαλάκη
Φωτογραφίες: Γιάννης Γαλάνης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Οι ήρωες του Αλέξανδρου Βαλκανά στο έργο «Αγαπημένο μου Εγώ» έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και καθημερινές ανησυχίες, δοσμένες ρεαλιστικά. Το Παράλογο, ωστόσο, υποβόσκει σε κάθε ρεαλιστική συνθήκη αμφισβητώντας τη λογική. Αυτό ακριβώς τονίζω με τη σκηνοθεσία, τα κουστούμια, τα σκηνικά και την ερμηνεία των ηθοποιών. Οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας ήταν και παραμένουν ίδιες μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα υπογραμμισμένες από το επίμονο και τόσο ευάλωτο Εγώ μας. Ακόμα και με την ύπαρξη των άλλων, το Εγώ μας αφήνει το αίσθημα της μοναξιάς. Είναι τραγικό όσο και κωμικό ταυτόχρονα. Και τόσο ανθρώπινο!

 Νίκος Αμουντζάς

 

Facebook Page παράστασης: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%B3%CF%8E-105391884242121/

Με την αιγίδα της ΕΝΠΑΝ - Ενώσεις Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Φωτογραφίες

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλή παράσταση στο σύνολό της, απ"όλους τους συντελεστές της!!! Αν και δεν μου αρέσει και πολύ αυτό το είδος ,υπήρχαν κάποιες καλές ιστορίες-μονόλογοι με ενδιαφέρον.Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση και την ευκαιρία ,που αλλιώς δεν θα είχα δει!!!

  2. Πάρα πολύ ωραία παράσταση που παρότι αποτελείται από 10 μονόλογους και διαρκεί σχεδόν 2 ώρες δεν κουράζει καθόλου. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην έξυπνη σκηνοθεσία που μπλέκει τις ιστορίες μεταξύ τους, με τέτοιο τρόπο που προσδίδει ρυθμό και αποφεύγει τα αμήχανα κενά. Πολύ καλές επίσης είναι και οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς με αυτή του κ. Τσακανάκη να ξεχωρίζει με διαφορά.