Αν αργήσω, κοιμήσου +

Αρχείο Παίχτηκε από 27/10/2018 έως 15/12/2018
στο Άβατον
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: Άκης Δήμου
Διασκευή: Σοφία Σπύρου
Σκηνοθέτης: Σοφία Σπύρου
Σκηνογραφία: Βασίλης Τριχάς
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Μουσική: Γιώργος Γιαννίμπας
Ερμηνεύουν: Ευαγγελία Βουκάντση, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Πάνος Κούλης, Βασιλική Κωστοπούλου, Δήμητρα Μπαντή

Περιγραφή

Στο έργο αυτό, οι πέντε χαρακτήρες (ο Α, η Γ, ο Δ, η Ε και η ΣΤ), σε ένα κλίμα εξομολογητικό, αποφασισμένοι να πετάξουν από πάνω τους κάθε ψέμα και να αντιμετωπίσουν την αλήθεια τους, μοιράζονται με το κοινό όσα έκαναν ή δεν έκαναν για να βρουν και να ζήσουν τον έρωτα. Σε μια συνθήκη όπου κάνουν τη μία εξομολόγηση μετά την άλλη, ζούνε ξανά τις ιστορίες τους, γελάνε, κλαίνε, πίνουν, τραγουδούν, χορεύουν.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο

Η μουσική  αποτελεί σχεδόν μόνιμη συνοδεία στις κινήσεις και τα λόγια τους. Με ειλικρίνεια προς όλους αλλά και προς τον εαυτό τους, έχοντας ανοίξει όλα τα χαρτιά τους, καταλήγουν στο γεγονός ότι, σε κόντρα των καιρών, εκείνοι δεν θα σταματήσουν να ζουν τα συναισθήματά τους δυνατά, χωρίς φόβο και ταμπέλες, όσο κι αν τους στοιχίζει αυτό….

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα

Τα κείμενα του « Αν αργήσω κοιμήσου + »  γράφτηκαν πριν από μερικά χρόνια με διάφορες αφορμές: τυχαίες εικόνες πίσω από παράθυρα διαμερισμάτων, μισολιωμένες κουβέντες σε κινητά και μαξιλάρια, μηνύματα που δεν στάλθηκαν ποτέ (κι αν στάλθηκαν, δεν έφτασαν), πτώσεις, συμπτώσεις και... περιπτώσεις, που θα μπορούσες να τις πεις και κλινικές αν η μοναξιά είναι πάθηση. Ξηλώθηκαν και ξαναράφτηκαν πολλές φορές απ' την αρχή, κι αν φαίνονται κάπου κάπου οι ραφές τους, δεν μου φαίνεται καθόλου κακό: το 'χουν αυτό, καμιά φορά, τα χειροποίητα.

 Άκης Δήμου

Σεπτέμβριος 2018

Η ταυτότητα της παράστασης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπαντή
Φωτογραφία-Trailer-Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD-%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85--294654614473027/

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να είναι καλή μια παράσταση,δεν χρειάζονται οι μεγάλες σκηνές και τα φανταχτερά κοστούμια και σκηνικά.
  Αρκεί μόνο η καλή παρουσία των ηθοποιών,καλό κείμενο και καλή σκηνοθεσία.
  Σου μετέδιδαν την φρεσκάδα τους που λείπει.
  Μια μικρή ένσταση για το κάπνισμα . Δεν χρειαζόταν σε τόσο μικρό χώρο ειδικά.

 2. ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ.ΟΛΩΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΡΥΦΑ ΕΙΤΕ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ.ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ??ΜΙΑ ΠΙΚΡΑ
  ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΦΤΑΙΕΙ? ΟΙ ΝΕΟΙ Η ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ Κ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ..
  ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.