795

Αρετή

Αρχείο Παίχτηκε από 12/05/2018 έως 27/05/2018
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - ΚΕΤ
Διάρκεια: 70'
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός & Λίνα Ζαμπετάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Αργυρώ Ταμβάκου & Χρήστος Καπενής
Σκηνοθέτης: Αργυρώ Ταμβάκου & Χρήστος Καπενής
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Ερμηνεύουν: Αργυρώ Ταμβάκου & Χρήστος Καπενής

Περιγραφή

Η ΑΡΕΤΗ είναι μια παράσταση για το ανεκπλήρωτο. Η ιστορία δύο ανθρώπων, του Αριστείδη και της Αρετής, που συναντήθηκαν μέσω της απουσίας. “Πιαστήκαν από τα μάτια” και μοιράστηκαν έναν έρωτα. Ταυτόχρονα όμως μοίραζαν τις ζωές τους σε μέρη, ανθρώπους και αγώνες.

Υπόγεια τα συναισθήματά τους, βαθιά. Σαν τα υπόγεια των σπιτιών που άλλοτε κρύβεσαι και άλλοτε τα εξερευνάς, τα ψαχουλεύεις. Υπόγεια κάτω από τη γη με αντικείμενα χρήσιμα-άχρηστα, που όμως δεν πετάς αλλά αποθηκεύεις, όπως τις αναμνήσεις, τις ιστορίες, τις ζωές των ανθρώπων.

“Οι πεθαμένοι είναι πάντα περισσότεροι από τους ζωντανούς. Πόσοι ήρθαν στη ζωή για να πάνε τον κόσμο λίγο πιο πέρα και φύγανε αθόρυβα...”

Περισσότερα

 

Για το διήγημα

Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας τη βαθύτερη έννοια της αρετής.

Το διήγημα κυκλοφορεί μαζί με τη νέα δισκογραφική δουλειά (CD) του Παντελή Κυραμαργιού από την PANIK OXYGEN RECORDS με τον τίτλο “Αρετή”.

sound design: AZA
κινησιολογία: Πετρίνα Γιαννάκου
φωτογραφίες: Ιωσήφ Αλεξιάδης
teaser: Γρηγόρης Χατζάκης
βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής
υπεύθυνος επικοινωνίας: Βαγγέλης Λιακόγκονας

Φωτογραφίες