Ασθμαίνω.

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2018 έως 23/04/2018
στο Άνετον (Θεσσαλονίκη)
Σύλληψη: Κατερίνα Σταύρου – Χριστόδουλος Ανδρέου
Κείμενο: Λένα Σιταρά, Κατερίνα Σταύρου, Χριστόδουλος Ανδρέου
Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Σταύρου – Χριστόδουλος Ανδρέου
Σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου
Σκηνογραφία: Κατερίνα Σταύρου
Κοστούμια: Κατερίνα Σταύρου
Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Μουσική: Ραφαήλ Αγαπίου, Γιώργος Χρυσικός(σύνθεση)
Χορογραφία: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Στέφανη Παναγιώτου
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μπακαστάθη, ΓΙάννης Διδασκάλου
Παίζουν μουσική: Ραφαήλ Αγαπίου(Πιάνο), Γιώργος Χρυσικός(Μπάσο)

Περιγραφή

Η LandArt Theater, τμήμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Χοροθέατρο Άνιλιν παρουσιάζει την παράσταση «Ασθμαίνω.» στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) στο πλαίσιο της Ανοικτής Σκηνής που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για 7η χρονιά.

Περισσότερα

Δύο άνθρωποι, δύο ρεύματα. Ενώνονται. Κυλούν με διπλάσια δύναμη προς την ίδια κατεύθυνση. Στερήσεις, πείνα, κρύο. Η τέχνη είναι δύσκολο πράγμα. Το χρήμα σκοτώνει την τέχνη. Ο έρωτας πάνω από την τέχνη ή η τέχνη πάνω από τον έρωτα; Αλλόκοτες υπάρξεις ζωντανεύουν και διηγούνται την τραγική ιστορία δυο καλλιτεχνών της γερμανικής αβανγκάρντ του μεσοπολέμου. Η παράσταση βασίζεται σε βιογραφικά στοιχεία της ζωής και του έργου της Lavinia Schulz και του Walter Holdt, προβάλλοντας την άρνηση στον συμβιβασμό και τη ψυχική δύναμη του να μάχεσαι γι’ αυτό που αγαπάς.

Πρόκειται για μια παράσταση σωματικού θεάτρου και μέσα από τη φυσικότητα της κίνησης και την αλληλεπίδραση δυο σωμάτων αναδύεται η αλήθεια και το συναίσθημα της στιγμής. Η κίνηση γίνεται ένα με το κοστούμι. Ολόσωμες μάσκες, κοστούμια που καλύπτουν πλήρως το σώμα δημιουργούν ένα συνονθύλευμα περίεργων όγκων, παραμορφωμένων σχημάτων και έντονων χρωμάτων προσφέροντας μια διαφορετική προσέγγιση της κίνησης και των δυνατοτήτων του σώματος. Επί σκηνής δύο ηθοποιοί που υποδύονται το ζευγάρι. Μαζί τους δυο μουσικοί παίζουν ζωντανά πιάνο και μπάσο. H μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και αυτοσχεδιαστική και βασίζεται στη δράση των ηθοποιών.

Γραφίστρια: Μαρία Ανδρέου
Φωτογραφίες – Trailer: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Οργάνωση παραγωγής| Χριστόδουλος Ανδρέου
Χειριστής φωτισμών: Μαρία Όσσα

LandArt Theater
E-mail: [email protected]
Website: https://landartheater.wixsite.com/website
Facebook page: https://www.facebook.com/pg/LandArt-Theater

Βίντεο