Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…

Αρχείο Παίχτηκε από 25/10/2018 έως 31/03/2019
στο Ριάλτο (πρώην θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης)

11ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνογραφία: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Γιώργος Γιαννόπουλος, Μάριος Δερβιτσιώτης, Παντελής Καναράκης, Γιάννης Κρητικός, Μάρκος Μπούγιας,           Σοφία Παυλίδου, Πένυ Σταθάκη, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Θανάσης Τούμπουλης, Μαρία Φιλίππου, Παρθένα Χοροζίδου

Περιγραφή

Μετά από 11 χρόνια, κλείνει τον κύκλο της μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές  επιτυχίες των τελευταίων ετών.

 Η παράσταση μύθος «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή», που έγραψε της δική της ιστορία στα θεατρικά δρώμενα και έσπασε όλα τα ρεκόρ,  θα δώσει τις τελευταίες της παραστάσεις έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου.

 Οι Παραστάσεις του έργου θα ολοκληρωθούν οριστικά με μία επιλεγμένη Περιοδεία τον Απρίλιο και τον Μάιο σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Περισσότερα

Το δυνατό και εξαιρετικά επιλεγμένο καστ της παράστασης συνεχίζει να μας εκπλήσσει, να μας συναρπάζει και να μας προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Η παράσταση «Μπαμπά… μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε τρείς θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τους δύο τελευταίους χειμώνες αποτέλεσε την μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, κάνοντας την Αθήνα να ξαναμονολογήσει «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…»

Το καλοκαίρι 2017 πραγματοποίησε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία γνωρίζοντας την ίδια αστείρευτη αγάπη και τεράστια  επιτυχία, όπως και στην Αθήνα.

Το θέατρο ΡΙάΛΤΟ υποδέχτηκε φέτος, για άλλη μία σαιζόν τη θρυλική μαύρη κωμωδία γεμάτη με φαρσικά στοιχεία, ως τελευταίος σταθμός…  του «ασταμάτητου» «Μπαμπά…».

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές…  Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως!

Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!

Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει  «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές.

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί, όπως πάντα, ο Αλέξανδρος Ρήγας,  επιφυλάσσοντάς μας για άλλη μία φορά νέες εκπλήξεις…

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Φωτογραφίες

Βίντεο

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στριγκλιές, φωνές, βωμολοχίες. Και ξανά...στριγκλιές, φωνές, βωμολοχίες.Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Το γνωστό συγγραφικό ύφος του διδύμου. Το μοναδικό θετικό στοιχείο της παράστασης, οι ερμηνείες από όλο το καστ, καθώς πρόκειται για αξιόλογους και καταξιωμένους ηθοποιούς.

  2. Ευχαριστώ πολύ την θεατρομανια για την πρόσκληση που μου εδωσε για την παράσταση(μπαμπά μην ξαναπεθανεις Παρασκευή) μια παράσταση με παρα πολυ γέλιο,συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς για την εξαίρετη ερμηνεία τους.Ευχαριστώ και παλι