Δέρμα στις Φλόγες

Αρχείο Παίχτηκε από 30/11/2015 έως 14/03/2016
στο Olvio
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Γκιλιέμ Κλούα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθέτης: Άσπα Τομπούλη
Ερμηνεύουν: Μυρτώ Αλικάκη, Αντώνης Φραγκάκης, Ρηνιώ Κυριαζή, Νίκος Νίκας

Περιγραφή

Το Δέρμα στις Φλόγες είναι ένα ακραία γοητευτικό έργο. Με αφορμή το μυστικό, που κρύβεται πίσω από τις ζωές των τεσσάρων ανθρώπων, ο Γκιλιέμ Κλούα παίζει με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, εστιάζει στις πληγές του πολέμου που δε θεραπεύονται, μιλά για το παρελθόν, που σφραγίζει ανεξίτηλα το παρόν, για τις πολιτικές ίντριγκες και τα συμφέροντα, που επηρεάζουν τις ζωές των απλών ανθρώπων. Προκλητικό και στοχαστικό, το Δέρμα στις Φλόγες, βραβεύτηκε επανειλημμένα στην Ισπανία όπου αγαπήθηκε ιδιαίτερα, ενώ σημείωσε τεράστια επιτυχία σε όλες τις χώρες όπου ανέβηκε.

Περισσότερα

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του σύγχρονου ισπανικού ρεπερτορίου, το βραβευμένο Δέρμα στις Φλόγες του Γκιλιέμ Κλούα ανεβαίνει στις 30 Νοεμβρίου στο ΟLVIO με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Αντώνη Φραγκάκη, τη Ρηνιώ Κυριαζή και το Νίκο Νίκα σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη.

Δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Σε μια χώρα που δεν κατονομάζεται. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Μία δημοσιογράφος (Μυρτώ Αλικάκη), ένας διάσημος φωτογράφος (Αντώνης Φραγκάκης), ένας γιατρός, ανώτερο στέλεχος του Ο.Η.Ε (Νίκος Νίκας) και μια νεαρή και ευάλωτη κοπέλα (Ρηνιώ Κυριαζή) ξετυλίγουν το νήμα μίας ιστορίας, που ξεκινά από το παρελθόν, από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

Ο φωτογράφος, άσημος τότε ρεπόρτερ, είναι πλέον μια θρυλική μορφή του επαγγέλματός του, χάρη σε μια φωτογραφία, που τράβηξε κι έκανε το γύρο του κόσμου, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Έχει έρθει στη χώρα, που τον έκανε διάσημο, για να βραβευτεί από το κράτος για τη φωτογραφία. Μες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν, αλλά και το παρόν του. Ποιο είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας; Τι σχέση έχει με τ' άλλα πρόσωπα και πώς επηρεάζει τη ζωή τους;

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- XXXII Βραβείο Θεάτρου Ciutat d'Alcoi (2004)
- Βραβείο Serra d' Or των Κριτικών της Βαρκελώνης για το καλύτερο Θεατρικό Έργο (2005)
- Υποψήφιο για το Βραβείο ΜΑΧ για το καλύτερο Θεατρικό Έργο (2013)

Σκηνικά - κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου, Παναγιώτης Αδάμ
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Χρήστου
Φωτογραφία: Νίκος Βούλγαρης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρακολούθησα στις 08.12.2015 την παράσταση Δέρμα στις Φλόγες, το έργο μας μεταφέρει σε μια χώρα κάπου στο "πουθενά", αφηγείται σκηνές από τις συναντήσεις 2 ζευγαριών στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, και τα όσα διαδραματίζονται μέσα σε αυτό. Το καλό, αυτός που προσφέρει βοήθεια στους υποανάπτ-κτους δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και χαρακτήρα. Ο θύτης γίνεται θύμα, και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Πολύ καλές ερμηνείες μου άρεσε ιδιαίτερα η εύθραυστη Ίντα. Ένα έργο που μας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων και της κοινωνίας.