Δεσποινίς Δυστυχία

Αρχείο Παίχτηκε από 02/05/2018 έως 14/06/2018
στο Φούρνος
Διάρκεια: 80’
Κείμενο: Τσιμάρας Τζανάτος
Σκηνοθέτης: Χρύσα Καψούλη
Σκηνογραφία: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Μιχάλης Τσίχλης
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Μιχελής (ο Χ), Λευτέρης Παπακώστας (o Ψ), Βάλια Παπαχρήστου (η Δεσποινίς Δυστυχία), Νάνα Παπαδάκη (η Μητέρα), Μαίρη Νάνου (η Γιαγιά), Νίκος Παντελίδης (ο Αρχισυντάκτης), Σπύρος Μπέτσης (Άνδρας)

Περιγραφή

Ένα σύμπαν όπου ενεργοποιείται το συνειδητό και το ασυνείδητο χτίζει η Χρύσα Καψούλη σκηνοθετώντας το έργο του Τσιμάρα Τζανάτου «Δεσποινίς Δυστυχία» που ανεβαίνει από 25 Απριλίου στο Θέατρο Φούρνος. Μέσα σε ένα περιβάλλον αντίστιξης, σώμα, λόγος, κινούμενες εικαστικές προβολές και μουσική συνηχούν για να ενισχύσουν το παράλογο, να επανασυνθέσουν τα θραύσματα ενός αποδομημένου κόσμου, και να οδηγήσουν στη λύτρωση.

Περισσότερα

Ένας Άντρας κάπου στον Κόσμο. Η ζωή του σαν να μην υπάρχει. Χωρίς συναισθήματα. Φανερά δημοσιογραφεί, διαχειρίζεται πληροφορίες από έναν Κόσμο που καταγράφει και φανερώνει την ίδια ώρα που αυτός ο Κόσμος καταρρέει. Γύρω του παρελαύνει ένας μικρόκοσμος, ένας Χορός προσώπων: Ο αρχισυντάκτης του, μια κυνική εκδοχή της κανονικότητας. Η Μάνα του, μια άνευ ηλικίας γυναίκα που εξισορροπεί τη ζωή. Η Γιαγιά, φορέας ζωής που ξεχάστηκε και ζητάει να δικαιωθεί. Ο Άλλος εαυτός, μια σκιά, επίγειος ψυχοπομπός. Και μια γυναίκα αλλόκοτη, που εισβάλλει ξαφνικά στη ζωή του και στη ζωή των άλλων- γύρω του, σαν θάλασσα που πλημμυρίζει ό,τι σταθερό, ανατρέποντας τα πάντα. Την λένε Δυστυχία. Δεσποινίς Δυστυχία.

Όλα θα μπερδευτούν στο πέρασμά της: Παρόν, μέλλον, παρελθόν. Άνθρωποι. Ζωές. Μνήμες. Ο Κόσμος. Και οι μικρόκοσμοι. Μέχρι να συντονιστούν σε ένα τέλος οριστικό.

Visual Art: COM.ODD.OR
Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σπύρος Μπέτσης, Κατερίνα Παρισσινού
Επικοινωνία - ΜΜΕ: Αγλαΐα Παγώνα
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Οργάνωση παραγωγής: Άρης Σομπότης
Παραγωγή: Playroom, Dameblanche

Η παραγωγή επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα χτες την παράσταση.Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να είναι ένα θέατρο γεμάτο από κόσμο.Χτες δεν έπεφτε καρφίτσα.Παρακολούθησα μια παράσταση η οποία έχει ένα διαφορετικό,πολύ σουρεαλιστικό κείμενο που προσπάθησα πάρα πολύ για να καταλάβω τι ήθελε να μου μεταφέρει αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα.Παρ'όλα αυτά ήταν ωραία,είχε ενδιαφέρον,όλοι οι ηθοποιοί ήταν ωραίοι στους ρόλους τους.Ξεχώρισα ιδιαίτερα τον Γεράσιμο Μιχελή που τον είδα πρώτη φορά στο θέατρο και επίσης ο Νίκος Παντελίδης.Επιπλέον,η Βάλια Παπαχρήστου που σπάει τη σιωπή της προς το τέλος και αποκτά επιτέλους τον λόγο.Πέρασα μια όμορφη βραδιά.Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.

  2. Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση,από τα must see για τους θεατρόφιλους.Κείμενο που κινείται άλλοτε στην αυτόματη γραφή,άλλοτε στην ποιητική & άλλοτε γίνεται φιλοσοφικό.Πολύ καλές ερμηνείες & ευφάνταστη χρήση multimedia.Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση!