Δεσποινίς Τζούλια

Αρχείο Παίχτηκε από 03/05/2018 έως 06/05/2018
στο Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Αύγουστου Στρίντμπεργκ
Μετάφραση: Ράνια Σταματοπούλου
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κανέλλος
Σκηνογραφία: Δάφνη Παπαιωάννου
Κοστούμια: Έλενα Κύρου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Τάκης Κανέλλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Κούστα ,Τάκης Σακελλαρίου, Μαρκησία Γάδ

Περιγραφή

Το αριστούργημα του Α. Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια», ανεβαίνει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για τέσσερις παραστάσεις Πέμπτη 3 έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018, σε σκηνοθεσία Δ. Κανέλλου και με τρεις εξαίρετους ηθοποιούς, την Ελένη Κούστα, τον Τάκη Σακελλαρίου και την Μαρκησία Γαδ.

Περισσότερα

Το έργο που γράφτηκε το 1888 και πραγματεύεται τον έρωτα, την εξουσία, την πάλη των φύλων και την πάλη των τάξεων, ήταν απαγορευμένο για χρόνια. Η δράση του, τοποθετείται τη Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου, μια νύχτα γιορτής, πανηγυριού, χορού, μεθυσιού, ερωτισμού και απογύμνωσης. Στην κουζίνα του αρχοντικού θα ξεκινήσει ένα άγριο παιχνίδι ανάμεσα στην Δεσποινίδα Τζούλια, κόρη του Κόμη, που αναζητά την απόλυτη πτώση και λύτρωση και στον Ζαν, υπηρέτη του Κόμη, που έχει στόχο την άνοδο και την κοινωνική καταξίωση. Ανάμεσα τους η μαγείρισσα Κριστίν, ερωτική αντίζηλος, που ακουμπά το νόημα της ζωής της στο θεό και την εκκλησία.

Στο αδυσώπητο παιχνίδι έρωτα και εξουσίας δεν θα υπάρξει νικητής. Η ήττα και των δύο φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Η άνοδος του υπηρέτη Ζαν δεν θα έρθει ποτέ, και η λύτρωση της Δεσποινίδας Τζούλιας μοιάζει μια ουτοπία, με μια και μοναδική διέξοδο.

Επιμέλεια κίνησης: Δημοσθένης Αμπράζης
Στίχοι Τραγουδιού: Θράσος Καμινάκης
τραγούδι: Κλέων Αντωνίου
Ζωγραφική: Τζίνα Δελλασούδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάνσυ Ρηγοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: VDouros