Διαβολογυναίκες

Αρχείο Παίχτηκε από 09/02/2018 έως 27/05/2018
στο Τζένη Καρέζη
Κείμενο: Ανρί-Ζορζ Κλουζό-Ζερόμ Τζερονιμί (βασισμένο στη νουβέλα των Πιερ Μπουαλώ και Τομά Ναρσεζάκ)
Διασκευή: Σάρα Γανωτή – Νίκος Σταυρακούδης
Σκηνοθέτης: Πάρις Μέξης
Σκηνογραφία: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Πάρις Μέξης – Βιβέτα Στρατηγού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος – LightingArt

Περιγραφή

Το κλασικό φιλμ – νουάρ του Ανρί Ζορζ Κλουζό διασκευάστηκε για το θέατρο και ανεβαίνει με την Μαρία Καβογιάννη και την Καίτη Κωνσταντίνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Περισσότερα

«Οι Διαβολογυναίκες», το κλασσικό φιλμ-νουάρ του Ανρί-Ζορζ Κλουζό «Les Diaboliques» (1955), βασισμένο στη νουβέλα «Celle qui n'était plus» («Εκείνη που δεν ήταν πια», των Πιερ Μπουαλώ και Τομά Ναρσεζάκ) μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μια παράσταση γεμάτη ένταση, σασπένς και αναπάντεχες ανατροπές.

Με φόντο ένα ιδιωτικό σχολείο στα περίχωρα του Παρισιού των αρχών του 1950, μια απατημένη σύζυγος και μια προδομένη ερωμένη, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να σκοτώσουν τον τυραννικό σύζυγο/εραστή τους σε κάτι, που μοιάζει να είναι ένα τέλειο έγκλημα, αλλά τελικά πρόκειται για έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Καίτη Κωνσταντίνου υποδύονται τους ρόλους, που έπαιξαν στην ταινία του ’55 η Σιμόν Σινιορέ και Βέρα Κλουζό. Μαζί τους ο Νίκος Αρβανίτης, ο Σωτήρης Τσακομίδης, ο Δημήτρης Λιόλιος και ο νεοεμφανιζόμενος Μιχάλης Προσπαθόπουλος.

Με αυτήν την παράσταση η People Entertainment Group εγκαινιάζει τον δημοφιλή διεθνή θεσμό των previews στο ελληνικό θέατρο! Καλεί δηλαδή το κοινό να παρακολουθήσει ολόκληρη την παράσταση, έναντι ενός ιδιαίτερα χαμηλού εισιτηρίου, στις τελικές πρόβες, λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Kριτικοί και δημοσιογράφοι απαγορεύονται στο θέατρο. Οι κριτικές κοινού και ειδικών, ξεκινούν από την επίσημη πρεμιέρα και μετά.

Σχεδιασμός Ήχου: Κατερίνα Βάμβα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Κότσιφα
Βοηθός Σκηνογράφου: Κάτια Κουμαριανού
Παραγωγή: People Entertainment Group