Δον Καμίλο

Αρχείο Παίχτηκε από 02/04/2016 έως 02/04/2016
Συγγραφέας: Σωτήρης Πατατζής
Σκηνοθέτης: Απόστολος Κανταρτζής
Ερμηνεύουν: Δόμνα Μανιάτη, Σοφία Ταγταλενίδου, Ιπποκράτης Πάχτας, Χαρίτων Παπαδόπουλος, Βάσω Σαπουντζόγλου, Δημήτρης Παλλάς, Παντελής Τσιβελεκίδης, Απόστολος Κανταρτζής, Μάνδα Τζίκου, Απόστολος Κανταρτζής

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.

Περισσότερα

Οι  «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα,  που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα,  σε θεατρικές σκηνές  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς σε  συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης με την θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή  από τον Θεατρικό Όμιλο Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Σάββατο  2 Απριλίου  2016 και ώρα 21:00

στο δημοτικό Θέατρο  «Αλέξης Μινωτής»

(Π. Γρηγορίου Ε' 12 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

Λίγα λόγια για το έργο:
Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κομμουνιστή Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί:
Τζούλια:Δόμνα Μανιάτη
Χήρα: Σοφία Ταγταλενίδου
Μάριο:Ιπποκράτης Πάχτας
Δον Καμίλο: Χαρίτων Παπαδόπουλος
Καντηλανάφτισσα:  Βάσω Σαπουντζόγλου
Φλουράτος: Δημήτρης Παλλάς
Πεπόνε: Παντελής Τσιβελεκίδης
Καρδινάλιος: Απόστολος Κανταρτζής
Ασπασία:  Μάνδα Τζίκου
Φωνή Κυρίου: Απόστολος Κανταρτζής

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μουσική επένδυση;   Απόστολος Κανταρτζής
Επιμέλεια σκηνικού - κοστουμιών: Απόστολος Αποστολίδης
Φωτιστής: Στέλιος Παπαναστασίου