Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ

Αρχείο Παίχτηκε από 13/04/2018 έως 26/05/2018
στο Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: William Shakespeare
Διασκευή: Χάρης Λεοντσίνι
Σκηνοθέτης: Χάρης Λεοντσίνι
Σκηνογραφία: Θίασος Τεχνών
Κοστούμια: Μάχη Παπαγιάννη
Φωτισμοί: Χάρης Λεοντσίνι (επιμελεια)
Ερμηνεύουν: με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Γωνιανάκη-Καλογεροπούλου, Νίκος Δήμας, Πολυτίμη-Αλεξάνδρα Καλομοίρη, Χάρης Λεοντσίνι, Βλοτίνα Νουλέλλη

Περιγραφή

Με το έργο "Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ", ο Θίασος Τεχνών που αποτελείται απο έναν πυρήνα, νέων ηθοποιών και καλλιτεχνών, παρούσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρικό κοινό, σε μια προσπάθεια να ενώσει όλες τις τέχνες μέσα από το θέατρο.

Περισσότερα

Ο ξεπεσμένος ιππότης σερ Τζων Φάλσταφ, σκαρφίζεται έναν τρόπο για να αποκτήσει μια περιουσία από λίρες. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την παλιά του αίγλη και τη γοητεία του, γράφει το ίδιο ερωτικό γράμμα στις δυο πιο πλούσιες Κυράδες της πόλης. Το σχέδιο που θα του εξασφάλιζε την άνεση για τις ασωτίες του, γυρνά πλέον εναντίον του και τον παγιδεύει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Το έργο δημιουργήθηκε κατόπιν απαίτησης της βασίλισσας Ελισάβετ Α' που επιθυμούσε διακαώς, να δει τον εκκεντρικό ήρωα Φάλσταφ ερωτευμένο. Ο Σαίξπηρ έπλασε τον εκκεντρικό και δειλό χαρακτήρα, να εμφανίζεται ως μέθυσος και ταραχοποιός, σχολιάζοντας με άνεση τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Από αυτόν τον ερωτευμένο, φανφαρολόγο, φωνακλά, αποτυχημένο διαφθορέα που με την πάροδο του χρόνου έγινε το πρότυπο της καλοπέρασης, της ηδονής, του φαγητού και του ποτού, εμπνεύστηκαν συνθέτες όπως ο Αντόνιο Σαλιέρι και ο Τζουζέπε Βέρντι. 

Φωτογραφία: Κώστας Λυκαβυττός
Επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις: Στέλιος Σπινθουράκης, Πολυτίμη-Αλεξάνδρα Καλομοίρη
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Γωνιανάκη-Καλογεροπούλου
Σχεδιασμός γραφικών στοιχείων: Πέτρος Καζάνας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κίτσιου-Κουνδουράκη
Έντυπο υλικό: Mega Print-Σπύρος Τρυφωνόπουλος