Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί

Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Ερμηνεύουν: Χρήστος Παπαδόπουλος και Κωστής Βοζίκης

Περιγραφή

Η συνταγή είναι πολύ απλή. Παίρνουμε έναν ηθοποιό, έναν μουσικό, δύο από τις ωραιότερες ιστορίες του αγαπημένου μας παραμυθά, συνθέτουμε πρωτότυπη μουσική, προσθέτουμε κέφι, φαντασία, και αυτοσχεδιασμό και το αποτέλεσμα σας περιμένει να το απολαύσετε!

Περισσότερα

Δραματοποιημένη αφήγηση δύο σπαρταριστών παραμυθιών της σειράς «ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» του Ευγένιου Τριβιζά από τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον Κωστή Βοζίκη

Η προσέλευση στις 4 προγραμματισμένες παραστάσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Γι’ αυτό θα γίνουν άλλες δύο παραστάσεις του "Εμπρός Λοιπόν Όλοι Μαζί στο Θέατρο Αυλαία!!!" την Κυριακή 20/3 και την Κυριακή 27/3 στις 11:30.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Αναστάση Ροϊλού, για τις 2 επιπλέον παραστάσεις στη θέση του αφηγητή θα είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος και ο μουσικός Κωστής Βοζίκης μας ταξιδεύουν στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Πλέκοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας, αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμοαγαπητού συγγραφέα, προτείνουν μια νέα διάσταση στο χώρο του σύγχρονου παραμυθιού και προσκαλούν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, που διασκεδάζει, αλλά και προβληματίζει γύρω από ποικίλα ζητήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θεμιτή έως αναγκαία είναι η συμμετοχή των παιδιών στην πορεία της ιστορίας, τα οποία με τη βοήθεια των δύο αφηγητών - εμψυχωτών καταφέρνουν να λύσουν το μυστήριο του ΚΑΘΕ παραμυθιού.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα

Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι-Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι-Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος, που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος, ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη, που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το  μυστήριο.

​Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα

Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι, που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι, που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι-Μπέκι το γελαστό λελέκι, που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα, που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα, που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος, που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος, ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί, για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων, Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;

Τα παραπάνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά «ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (www.metaixmio.gr).