Ένας δράκος διηγείται...

Αρχείο Παίχτηκε από 12/05/2018 έως 12/05/2018
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 90'
Ερμηνεύουν: Μαγαράκη Κατερίνα, Πάτρα Ευφροσύνη
Τραγουδούν: Μαγαράκη Κατερίνα, Πάτρα Ευφροσύνη, Σταμούλης Νίκος
Παίζουν μουσική: Μαγαράκη Κατερίνα, Πάτρα Ευφροσύνη, Σταμούλης Νίκος

Περιγραφή

 Η Ομάδα Αερικό συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Η Αγάπη Ενώνει» και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική αφήγηση "Ένας Δράκος διηγείται..." στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 17.00.

Περισσότερα

3 Λαϊκά Παραμύθια για μικρούς & Μεγάλους!

Μουσικοθεατρική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών

Το φεστιβάλ έχει κοινωνικό χαρακτήρα . Θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα , από Κύπρο και Ρουμάνια , επισκέπτονται ιδρύματα που νοσηλεύουν και φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες , (που στερούνται της δυνατότητας μετάβασής τους στο θέατρο ) και δίνουν δωρεάν παραστάσεις .

Στην συνέχεια η κάθε θεατρική ομάδα παρουσιάζει την παράσταση της στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη (πρώτο πρωτοποριακό πειραματικό θέατρο νέων το 1996) για δύο παραστάσεις.

Μέρος των εσόδων ,από τα εισιτήρια της παράστασης, θα διατεθούν από την Ομάδα Αερικό στο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΠΙΣΤΗ»

 

Λίγα Λόγια για την Παράσταση:

Ο Δράκος του Αερικού ταξιδεύει και φέρνει μέσα στη βαλίτσα του ιστορίες και παραμύθια από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη φορά η βαλίτσα μας κρύβει 3  λαϊκά παραμύθια από τη νησιωτική Ελλάδα, με κεντρικό άξονα την αγάπη  και τις δοκιμασίες που περνάνε οι ήρωες για να τη βρουν και να την κρατήσουν. Κάθε παραμύθι εμπλουτίζεται με ήχους και τραγούδια και μας ταξιδεύει στους φανταστικούς κόσμους των ηρώων.

1) Τα Όργανα και τα Τούμπανα (Χίος)

Η αγάπη, η ευγένεια, η ειλικρίνεια και η ευγνωμοσύνη χαρακτηρίζουν το πριγκιπόπουλο,  που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να γλυτώσει την πριγκίπισσα από τη φυλακή που την έκλεισε ο Βασιλιάς. Θα βρει τα όργανα και τα τούμπανα; Πώς θα αντιμετωπίσει τους φοβερούς και τρομερούς Δράκους; Θα τον βοηθήσει άραγε κανείς;

2) Ο Σιμιγδαλένιος (Κυκλάδες)

Οι δύο μας ήρωες θα αγαπηθούν πολύ....Όταν ο Σιμιγδαλένιος, όμως, εξαφανιστεί, η αγαπημένη του θα κινήσει γη και ουρανό για να μπορέσει να τον ξαναβρεί... Μπορεί η αγάπη τους να επιβιώσει;

3) Η Τρουλίτα (ένα παραμύθι από την Κρήτη)

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν πρίγκιπα και ένα πουλί, την Τρουλιτα. Η Τρουλίτα θα παλέψει πολύ για να κερδίσει την καρδιά του πρίγκιπα, μιας και εκείνος αναγκάστηκε να την παντρευτεί...Θα καταφέρει να περάσει τις δοκιμασίες που όρισε ο Βασιλιάς για τις νύφες του;

Η Ομάδα Έκφρασης & Παιχνιδοπλασίας Αερικό απαρτίζεται από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και άλλους επαγγελματίες με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση, την συναισθηματική ανάπτυξη, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, την έκφραση και την επικοινωνία των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.